UOČI EP-a U ZAGREBU Bitno je ostaviti dobar dojam

pavlovic marn2Europsko omladinsko prvenstvo je pred vratima točnije u petak, 8. srpnja, Zagreb će ugostiti sve najbolje što Europa ima za ponuditi u mlađim kategorijama. Točnije, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. Hrvatska je uvijek igrala značajnu ulogu na omladinskim prvenstvima tek treba vidjeti što može ponuditi na domaćem terenu. Sigurno je da neće biti kao prethodnih godina, većina naših reprezentacija je u stvaranju, ali imamo i mi svojih aduta.  
Od petka kreću ekipna natjecanja, dok su pojedinačna na rasporedu od srijede pa sve do nedjelje.

- Sve što smo zacrtali smo i odradili, svi su zdravi što je najvažnije - istaknuo je izbornik mladih selekcija Neven Karković, koji će na ovom prvenstvu voditi juniore.
Krećemo iz II.  divizije, nositelj skupine J je Grčka, pa zatim slijedi Hrvatska, pa Finska i BiH. Kod kadeta također krećemo iz II. divizije, nositelj skupine F je Austrija, slijedi BiH, a zatim Hrvatska i Švicarska.
- Po pitanju juniora realna situacija je da ova generacija kvalitetom slabija od prethodnih.  U ekipnom dijelu Grci su favoriti, na nama je da ih pokušamo iznenaditi. Ne očekujemo velike rezultate, dat ćemo sve od sebe i napraviti najbolje što možemo. Kod kadeta imamo tu dobru generaciju 2003. godište, od kojih za nekoliko godina očekujemo ozbiljniji napredak. Čeka ih naporan rad uz dosta uloženog truda. I kod njih nemamo velikih očekivanja s obzirom da su mladi, osim Jakelića koji je izlazno godište. Ovo prvenstvo je tek početak stvaranja jedne nove ekipe. U pojedinačnom će biti još i teže, nemamo igrača koji su visoko rangirani tako da nas startu očekuju teški suparnici. Jakelić je tu možda u najboljoj prilici, uz svoj najbolji stolni tenis može svašta napraviti - zaključio je Karković.  
Kod stolnotenisačica situacija je slična, imamo mlade reprezentacije, ali za razliku od muških predstavnika obje naše ekpe ekipe kreću iz I. divizije. Kod juniorki nositelj skupine B je Francuska, druga je Španjolska, pa zatim su tu Hrvatska i Ukrajina. Kod kadetkinja u skupini C nositelj je Francuska, slijedi Rumunjska, treća je Hrvatska, a četvrti nositelj Švedska.
- Zadovoljan sam odrađenim, sve cure su bile na visini zadatka, a pogotovo Andrea Pavlović. Želim da ovo EP dožive kao pripreme za natjecanja koja im tek slijede u budućnosti, eventualno i za Svjetsko prvenstvo. Za većinu njih, osim Klare Cakol koja je izlazno godište, je cijeli juniorski staž. Očekujem da budemo dobri, realno samo dvije reprezentacije su klasa za sebe, Francuska i Rumunjska, ali to ne znači da se nećemo i s njima 'pohrvati'. Nemamo imperativ s ovako mladom ekipom. Bitno je dobro izgledati, da budemo prava ekipa. Iz takvih sitacija može svašta ispasti. Imamo Marn i Pavlović, zlatne kadetkinje s prošlog omladinskog prvenstva, a iako su prva godine juniorke nema mnogo boljih od njih. Tu je i Cakol u paru sa Slovenkom Pavčnik, zbog nje smo i išli u Sloveniju kako bi se uigrale. Ako se neke stvari poklope sve je moguće - objašnjavao je izbornik ženske reprezentacije Nikica Vukelja potom se osvrnuvši na kadetkinje:
- I kod njih je slična situacija, Marta Vukelić će vjerojatno biti nositelj reprezentacije. Odličan nastup na Zagreb Openu bacio je visoko na svjetskoj ljetsvici. I to nakon samo godinu dana ozbiljnog rada. Trenutno je deveta na svijetu, prošli mjesec bila je osma! Na europskoj je 4. Svejedno niti za nju nema nikakvih imperativa. Ima jako malo međunarodnog iskustva, bilo bi lijepo da zadrži tu poziciju zbog europskog Topa 10. Pokazala je radom da je cura vrijedna pažnje. Ustvrdio bih da se još nikad nije dogodilo da neka igračica u Europi u tako kratkom periodu ostvari takav napredak i zauzme visoku poziciju na svjetskoj ljetsvici. Tu je i Klara Bardač, koja ima nešto više međunarodnog iskustva. Njih dvije će biti predvodnice ove reprezentacije. Sara Sušac je treća igračica, njen defanzivni stil igre može biti džoker za ovaj sastav. Hana Arapović je tu kako bi uživala i upijala za nadolazeće godine. Vukelić i Bardač nisu loše u paru uz malo sreće sa ždrijebom sve je moguće. Ali kako sam već spomenuo cure trebaju igrati bez pritiska, realno je teško već sada nešto tražiti od njih. Samo igranje pred domaćom publikom je dovoljan pritisak. Imamo dobru generaciju, čeka nas još puno posla - zaključio je Vukelja i poručio:
- Bitno je ostaviti dobar dojam.