Libertas Marinkolor i Starr s jakim imenima u pohodu na ETTU kup

tan ruiwu tosicHrvatska će ove sezone imati dva predstavnika u ETTU kupu, uz već etablirani dubrovački Libertas Marinkolor ove sezone sreću u tom prestižnom natjecanju potražit će i varaždinski Starr. Obje momčadi kreću iz 2. kola ETTU kupa gdje će čekati na suparnike iz 3. kola. Libertas Marinkolor ima bolju startnu poziciju jer je prvi nosioc u 2. kolu, dok je Starr posljednji nosioc.

Sistem natjecanja je takav da će se igrati turnirski, a obje naše momčadi prijavile su se za domaćinstvo tih turnira. U prošloj sezoni Dubrovčani su bili domaćini jedne od tih skupina nakon čega su napravili povijesni doseg i plasirali se među 16 najboljih. Sigurno je da pobjednik tih skupina sigurno ide u osminu finala, a postoji mogućnost da prolazak dalje osiguraju i neki od drugoplasiranih sastava. Sve će zavisiti o broju prijavljenih momčadi.
Po prijavama oba naša sastava složila su respektabilne momčadi, Libertas Marinkolor predstavljat će starosjedioci Miho Simović i Neven Juzbašić, potpisali su Roka Tošića i Tomislava Japeca, dok je klub napustio Tomislav Zubčić.
- Očekujem da prođemo u 3. kolo, kao i u prošloj sezoni. Ove sezone smo za nijansu bolji, trebat će malo i sreće. Ako se sve posloži možda možemo i do četvrtfinala. Lani smo bili blizu, ali na kraju ipak ispali od jače momčadi iz Danske - kazao je Marinko Matulović, predsjednik Libertas Marinkolora
Libertas se u 3. kolu sastao s momčadi Roskilde i izgubio 3:1. Odlično su krenuli, Miho SImović svladao je Michaela Mazea, Tomislav Zubčić je Zhai Yujia imao na 'konopcima', ali prva dva seta završila su u fiksu u korist Kineza.  Nakon toga sve je otšilo na dansku stranu.
Varaždinski Starr na papiru također ima dojmljivu momčad. Uz Ronalda Ređepa prijavljeni su Tan Ruiwu, Zeng Jia, Samuel Mabey, Nikola Horvat i Leon Šantek. Tek treba vidjeti hoće li Tan Ruiwu imati pravo nastupa, Olimpijske igre pomaknula su sva natjecanja pa i kinesku ligu gdje će nastupati naš naturalizirani reprezentativac. A to bi moglo raditi probleme s prijavom za ETTU kup. Ali i ako neće moći nastupiti pohvalno je da Starr izlazi na inozemnu scenu. To će im biti četvrto natjecanje za ovu sezonu, uz HEP Superligu i kup, igrat će i Srednjoeuropsku Superligu.
- Kada sam pokretao ovu priču govorio sam da mi moramo boriti se na europskom tržištu. Od natjecanja , turnira, kampova. Što već i radimo. To je jedini način - ističe Ronald Ređep.
-  Razvijamo se u svakom pogledu, potpisali smo dobar ugovor sa Stigom. Tko zna, možda nam s vremenom Stiga ustupi nekog vrhunskog Kineza za Ligu prvaka - objasnio je i pritom otkrio ambiciozne planove za budućnost.
Također, Varaždinci će možda koristiti usluge Willa Bayleya, paralimpijca koji ima europski naslov u klasi 7 i srebrnu medalju sa OI u Londonu. Jedino je pitanje hoće li uspjeti uskladiti svoje obaveze s nastupima za Starr.  
Ono što posebno veseli je da ćemo njihove okršaje gledati i u HEP Superligi. S ovakvim sastavima prvi su kandidati za naslov. Doduše bili su i lani, pa je prvi kroz cilj prošao Zagreb.
- I lani smo računali na titulu, dogodi se da ne pobijedi uvijek jači. To je sport - dodao je Marinko Matulović usput naglasivši da sigurno napadaju prvo mjesto.
- Konkurencija će nam vjerojatno biti Starr, za druge ne vjerujem. Branitelj naslova Zagreb  ostao je bez Tomislava Pucara, a bez njega je to ipak druga momčad.