Lipovšek: Želimo da Opatija Milenij za nas postane ono što je tenisačima Umag

opatija poster webLink za livestraeming (web camera) : http://webcamsopatija.com/opatija-milenij-open/

Opatija se u posljednjih godina nametnula na stolnotenisku kartu Hrvatske, osim vrlo dobrog klupskog rada istoimenog kluba, ovdje se često pripremaju hrvatski reprezentativci uoči većih natjecanja. Plan je da Opatija postane regionalni stolnoteniski centar, a dotad je ta priča dobila još jednu lijepu priču. Naime, od 19. do 20. ožujka u tom turističkom gradu održat će se 1. stolnoteniski turnir Opatija Milenij open.

- Priča je krenula s kampom 2013. godine, a nakon nekog vremena zakotrljala se ideja o turniru. Renato Čengić i Damir Jurčić su došli s tom idejom, s druge strane tu je bio Marijan Jurinjak ispred hotela Milenij koji je izrazio zanimanje za pokretanjem nečeg takvog. Na kraju su Milenij hoteli i sponzori turnira, te im na tome hvala. Također, gradonačelnik je izrazio zanimanje te nam je grad dodijelio određena sredstva - istaknuo je Diego Lipovšek, član Izvršnog odbora HSTS-a i glavni trener u opatijskom klubu.
Turnir je trebao startati prošle godine, ali na kraju kreće u 2016. za vrijeme međunarodnog kampa. Kamp traje od 17. do 24. ožujka, a turnir od 19. do 20. ožujka.
- Sigurno će nastupiti igrači iz sedam država, Njemačke, Austrije, Švicarske, Mađarske, Srbije, BiH, Slovenije te naravno Hrvatske. Nadamo se još nekoj zemlji, pogotvo Italiji. Za prvu godinu očekujemo oko 150 igrača. Malo kasnimo sa svime, neće nastupiti najmlađe kategorije, a i nije ušao u kalendar HSTS-a. Ali slijedeći će sigurno biti - tvrdi Lipovšek.
Ono što je najzanimljivije i po čemu će ovaj kamp biti poseban su financijske nagrade. I to ne bilo kakve. Najbolji u seniorskoj konkurenciji će dobiti 200 eura, drugoplasirani 100, a trećeplasirani po 50 eura.
- Nagradnim fondom nam je namjera privući što više natjecatelja. U budućnosti nam je plan da ovaj turnir bude kao što tenisači imaju Umag - zaključuje Lipovšek.
Organizator je STK Opatija 08, a turnir će se igrati u sportskoj dvorani Marino Cvetković. Natjecat će se u nekoliko disciplina U-13 (1. 1. 2013.), U-15 (1. 1. 2001.), U-18 (1. 1. 1998.) i to u ženskoj i muškoj konkurenciji, te naravno seniorskoj muškoj te ženskoj konkurenciji. U subotu, 19. ožujka, na rasporedu bi trebali biti susreti U-13 i U-18, dok je nedjelja, 20. ožujka, rezervirana za U-15 i seniore. Svi susreti igrat će se na tri dobivena seta. Rok za prijave primaju se najkasnije do srijede 16. ožujka, a prijavnine su sljedeće: U-13 je 50 kuna, U-15 60 kuna, U-18 80 kuna, dok će seniori plaćati 150 kuna. Prijaviti se može na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..