Dr. Časl, Aquaestil, Mladost i Vrsar s dvije pobjede

Odigrano je 5. kolo Superlige stolnotenisačica koje je proteklo bez većih iznenađenja.

Od osam susreta pet ih je završeno rezultatom 3:0. Ovo je bilo u potpunosti kolo gostiju, a po dvije pobjede upisali su Dr. Časl, Aquaestil, Mladost i Vrsar.
Najzanimljiviji je bio okršaj do ovoga kola neporaženih ekipa Zagreba i Dr. Časla (2:3). Da braniteljice naslova neće imati lagani posao dalo se naslutiti već na početku kada je Tubikanec s 3:1 svladala Cakol. Ni Xia Lian je donijela izjednačenje gošćama pobijedivši mladu Miškić s 3:0, da bi domaća ekipa povela preko Rebić koja je s 3:1 bila bolja od Srebrnjak. No više od toga nije išlo. Do kraja susreta Zagreb više nije uzeo seta, Ni Xia Lian je s 3:0 pobijedila Tubikanec, a identičnim rezultatom Cakol je bila bolja od Štrige. U ranijem susretu Dr. Časl je slavio nad Jaskom (3:0) ne ispustivši niti set. Ekipa iz Dedića je i dalje neokrznuta na vrhu s omjerom 9-0.
Zagrebačka Mladost je slavila u gostima kod Zagreba i nanijela mu prvi poraz u sezoni (3:1). Gošće je u vodstvo dovela Borovec svladavši Rebić s 3:1, a izjednačila je Tubikanec koja je s 3:0 nadigrala Ćosić. Mladost je povela nakon što je Tomić s 3:1 pobijedila Štrigu, a dva boda potvrdila je Ćosić koja je s 3:1 svladala Rebić. U drugom susretu dana Mladost je u Jastrebarskom slavila protiv Jaske s 3:0. Jedina neizvjesnost bila je u prvom susretu, gdje je Borovec uspjela okrenuti 0:2 (-9, -10, 5, 8, 9) protiv Marn i usmjerila meč na stranu Zagrepčanki. Nakon tri uvodna poraza pogled na tablicu im je puno ljepši s obzirom da su s dvije pobjede u ovom kolu preskočile Zagreb na tablici i trenutno drže drugo mjesto s omjerom 5-4.
Aquaestil je nove dvije pobjede, pete ukupno, ostvario na gostovanjima u Bjelovaru (3:1) i Petrinji (3:0). Protiv Bjelovara Sheredeha i Xue Han Vukelja su u svojim susretima slavile bez izgubljenog seta, a jedinu pobjedu Bjelovaru donijela je Grgić svladavši Leeloo Han Vukelju s 3:1. U susretu s Mladosti neizvjestan je bio tek posljednji meč mladih igračica u kojem je Leeloo Han Vukelja vodila 2:0 protiv dvije godine starije Gojković, a pobjedu je riješila u petom setu. 
Protiv istih ekipa igrao je i Vrsar i ispustio tek set. S te dvije vezane pobjede istarska ekipa maknula se s osmog mjesta i skočila na četvrtu poziciju.