Jeho, Petek, Šegula i Vukelić osvojili Varaždin

U Varaždinu se od petka do nedjelje održao međunarodni 16. Memorijal Mirko Abramović na kojem se natjecalo oko 500 stolnotenisača i stolnotenisačica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Ukrajine i Indije.

U seniorskoj konkurenciji titulu pobjednika odnijeli su Indijac Himnakulhpuingheta Jeho (Starr) i Petra Petek (Varaždin). Kod juniora najbolji je bio Nino Šegula (NTK Kema Murexin), kod juniorki Jelena Vukelić (Varaždin).
U seniorskoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Himnakulhpuingheta Jeho (Starr). Uvjerljivo je s 3:0 svladao Bornu Peteka (STK Zagreb) u četvrtfinalu, Luku Zlatkova (STK Zagreb) u polufinalu te u finalu sunarodnjaka i klupskog suigrača Shubh Goela. Uz Zlatkova treće mjesto je osvojio Slovenac Damjan Zelko (NTK Kema Murexin).
U konkurenciji juniora pobjednik je Slovenac Nino Šegula (NTK Kema Murexin). U finalu je s 3:1 bio bolji od Luke Lozušića (GSTK Zagreb). Treće mjesto su osvojili Antonio Brakus (GSTK Zagreb) i Mislav Posavec (Zabok) koji su težak posao imali u borbi za polufinale. Brakus je s 3:2 izbacio prvog nositelja Rina Vidana (TIS), a Posavec istim rezultatom drugog nositelja Tina Islamovića (GSTK Zagreb). 
Kod mlađih juniora dominacija igrača Visie Trnovec Bartolovečki. Najbolji je bio Vito Milak (Visia) svladavši u zanimljivom finalu Tina Islamovića (GSTK Zagreb) s 3:2 (10, -5, -15, 11, 7). Broncu su osvojili Mark Marčec i Simon Dvorski (Visia). Inače, Marčec je u četvrtfinalu s 3:2 (9, -9, 8, -8, 8) bio boliji od Antona Derliuka (Vodovod), a istim rezultatom Dvorski je nadigrao igrača GSTK Zagreba Antonija Brakusa (-11, 8, 9, -6, 4). 
Zlato u kadetskoj konkurenciji osvojio je Anton Derliuk (Vodovod) nakon što je u finalu s 3:1 bio bolji od Andreja Mrkića (Pula). Velik posao Derliuk je obavio u četvrtfinalu kada je izbacio drugog nositelja Denija Valea s 3:1. Treće mjesto je pripalo Luki Tepešu (Zagreb) i Slovencu Blažu Pandevu (NTK Fužinar Id Fužinar).
U konkurenciji mlađih kadeta prvo mjesto osvojio je Slovenac Aleks Koren (ŠD Cirkovce) pobijedivši u finalu Petra Zidarića (Pula) s 3:2 (9, -6, -9, 9, 7). Treće mjesto osvojili su Matija Volf (Mihovljan) i Ivan Smiljanić (Požega). 
Smiljanić je mlađekadetskoj bronci pridodao zlato u konkurenciji najmlađih kadeta. U polufinalu je s 3:2 (5, -7, 9, -10, 2) svladao Matiju Zohila (Pula), a potom u finalu s 3:0 Marka Brumnjaka (Opatija '08), koji je u polufinalu s 3:1 pobijedio Šimuna Miloševića (Mladost).


Kod seniorki prvo mjesto osvojila je Petra Petek (Varaždin), koja je u finalu s 3:0 nadigrala Ivanu Tubikanec (STK Zagreb). Treće mjesto pripalo je Marti Vukelić (TIS) i Dori Ćosić (Mladost), koja je za medalju svladala Karlu Franović (Varaždin) nakon pet setova (8, -9, 12, -16, 8). 
Jelena Vukelić pobjednica je juniorskog turnira. Igračica Varaždina imala je uvjerljiv nastup tijekom cijelog turnira slavivši bez izgubljenog seta. U finalu je s 3:0 bila bolja od Neve Gojković (Mladost), koja je za finale okrenula 1:2 (-5, 8, -4, 8, 4) protiv Ivone Štrige (STK Zagreb). Uz Štrigu broncu je osvojila i Slovenka Blažka Harkai (NTK Kema Murexin).
U konkurenciji mlađih juniorki gledali smo klupsko finale dviju igračica iz Pule. Slavila je Larisa Putigna koja je u neizvjesnom finalu s 3:2 (-4, 7, 2, -9, 12) pobijedila Miju Buić. Treće mjesto su podijelile Franka Miškić (Šibenik) i Mara Markovanović (Dugo Selo). Prva nositeljica Ana Znika (Samobor) zaustavljena je u osmini finala od Elene Vukovac (Vodovod) s 3:2.
Na broncu u starijoj kategoriji Mara Markovanović dodala je i zlato u kadetskoj konkurenciji. U polufinalu je s 3:0 bila bolja od Larise Putigne (ŽSTK Pula), a potom u finalu od Victorije Pustaj (Mladost) s 3:2 (10, -7, 9, -5, 5). Osim spomenute Putigne još jedno treće mjesto je osvojila i Franka Miškić (Šibenik).
Klara Končar osvojila je turnir mlađih kadetkinja. U polufinalu je s 3:0 svladala Juliju Schweigert (Donji Miholjac), a potom u finalu istim rezultatom i Viktoriju Oslaković (Jaska), koja je u polufinalu s 3:0 pobijedila Slovenku Nežu Horvat (NTK Fužinar Id Fužinar). 
U konkurenciji najmlađih kadetkinja najbolja je bila Karla Ivčić (Sveti Jakov). Nakon zlata na turniru Matija Gregić u Osijeku mlada igračica Svetog Jakova ponovila je uspjeh i u Varaždinu. U finalu je i ovoga puta slavila nad Sarom Rivetti (Zagorec) s 3:1. Najteži posao imala je u četvrtfinalu kada je s 3:2 svladala Slovenku Piju Kundih (ŠD Cirkovce). Treće mjesto su, kao i u Osijeku, osvojile Tena Špoljarić (MGK Drava Žabnik) i Sonja Kertez (Vodovod).

U ekipnoj konkurenciji kod mlađih juniora-juniora turnir je osvojila NTK Kema Murexin 1 nakon što je u finalu s 3:0 svladala Visiju Trnovec Bartolovečki. Treće mjesto pripalo je Splitu i NTK Kemi Murexin 2. Kod kadeta turnir je osvojio kombiniran sastav Visije i Aquaestila s omjerom 4-0, drugi je bio NTK Fužinar Id Fužinar s 3-1, dok su treće mjesto osvojili ŠD Cirkovce (2-2) i Mihovljan (1-3). U konkurenciji mlađih kadeta najbolji je bio Marathon s 3-0 ispred Samobora (2-1), Stubice (1-2) i Dugog Sela (0-3). Kod najmlađih kadeta prvo mjesto osvojio je NTK Fužinar Id Fužinar, a u finalu su s 3:1 bili bolji od Marathona. Treće mjesto pripalo je Svetom Jakovu i ŠD Cirkovce.
Kod mlađih juniorki-juniorki naslov je otišao u ruke Mladosti koja je s 3:0 pobijedila NTK Kemu Murexin 1. Treće mjesto osvojili su Stubaki i NTK Kema Murexin 2. U konkurenciji kadetkinja naslov je otišao u ruke Dugog Sela sa skorom 4-0. Drugi su Stubaki s 3-1, a treće mjesto podijelili su NTK Fužinar Id Fužinar s 2-2 i mješovita ekipa Merixa i Stubice s 1-3. Kod mlađih kadetkinja turnir je osvojio NTK Fužinar Id Fužinar s 4-0. Slijedlli su mješovita ekipa Mladosti i Jaske s 3-1, Mladost 2 s 2-2 i Mladost 3 s 1-3. U konkurenciji najmlađih kadetkinja najbolja je bila kombinirana ekipa Svetog Jakova i Zagorca sa sve četiri pobjede. Slijedila je MGK Drava Žabnik (3-1), pa ŠD Cirkovce (2-2) te Stubica (1-3).