Ban i Arapović saznali suparnike na SP-u

Od 2. do 8. prosinca u portugalskom gradu Vila Nova de Gaia igra se omladinsko Svjetsko prvenstvo (U-19 i U-15).

Hrvatske boje u Portugalu branit će Ivor Ban i Hana Arapović iza kojih je odlična sezona. Oboje su visoko plasirani kao nositelji, Ban je četvrti, a Hana peta nositeljica. No, u konačnici rang liste previše ne znače s obzirom na to da su dosta neujednačene zbog pandemije te neke nacije nisu igrale previše turnira, a samim time i skupljali bodove. Tako gotovo nigdje među nositeljima nema Azijata. Ima nešto Indijaca, dok su većina Kineza i Japanaca jako nisko.
U pojedinačnom dijelu Ban u 1. kolu igra s Nijemcem Rindererom, a ako prođe čeka ga bolji iz susreta Portugalca Lija i Slovaka Klajbera. U parovima Ban i Mađar Andras otvaraju sa Slovacima Delinčakom i Klajberom, a ako prođu čekaju ih Kinezi Xiang Peng i Zeng Beixun ili iransko-tajvanska kombinacija Shams i Feng Yi-Shin.
Arapović će u 1. kolu na Kineskinju Wu Yangchen, a u slučaju pobjede ide na bolju iz susreta Portugalke Matos i Njemice Pranjkovic. U parovima Hana je u kombinaciji sa Šveđankom Muskantor, s obzirom na to da nema Čehinje Zaderove, a otvaraju protiv Portugalki Matos i Santos. Sljedeća runda nudi rumunjsko-talijanski par Zaharia i Laurenti ili Japanke Kiharu i Ojio. U miksu hrvatski dvojac će na Slovake Klajbera i Illasovu, a 2. kolo nudi poljsku-tursku kombinaciju Kubik i Harac ili Japance Shinozuku i Kiharu.
Ekipna natjecanja kreću 2. prosinca, dok pojedinačni dio starta 4. prosinca.