Derbi se nije igrao, Pituri u velikoj prednosti

Jedan od najiščekivanijih susreta sezone ipak se nije odigrao.

Prvoplasirani Libertas Marinkolor trebao je u odgođenom susretu iz prvog dijela sezone ugostiti Starr, ali branitelja naslova iz Varaždina na kraju se nije pojavio na meču. Prvotno se taj susret trebao igrati 7. studenoga 2020, no na traženje Varaždinaca susret je odgođen. Kasnije je određen i drugi termin meča, ali ni tu nije bilo previše sreće. Ovo im je bio već treći dogovoreni susret, no reketi su mirovali. Meč je registriran 3:0 za Piture, a Varaždincima je oduzet i bod. S ovakvim ishodom Dubrovčani su stekli ogromnu prednost u lovu na naslov, praktički su već stavili jednu ruku na trofej kojeg su posljednji put osvojili 2017. Od tada pehar prvaka je stajao u varaždinskim vitrinama.
Starr u subotu nije igrao u Dubrovniku, ali je zato u nedjelju slavio u Splitu. Domaćin je poveo nakon što je Bakač s 3:1 svladao Šanteka, ali potom je Ređep svladao Mustapića (3:1), a Mijatović Duplančića (3:0). Splićane je u igru vratio Bakač, pobijedio Ređepa 3:2, ali da će bodovi u Varaždin pobrinuo se Šantek, koji je s 3:1 svladao Mustapića. Varaždincima je to već četvrti susret kojeg su igrali u pet mečeva i svaki put su dosad slavili.
Splićani možda nisu slavili protiv prvaka, ali zato su sve naplatili u susretu s Dugim Selom (3:2). Poveli su gosti nakon što je s 3:0 Mislav Martinek svladao Duplančića. Mustapić je s 3:0 pobijedio Luku Martineka, a Bakač s 3:1 Zlatkova. Gosti su izjednačili nakon što je Luka Martineka s 3:0 nadigrao Duplančića. Činilo se da su gosti bliži punom plijenu s obzirom na to da je Murat s Mustapićem imao vodstvo od 2:1 u setovima, spasio dvije set lopte te imao meč loptu. No, u četvrtom setu Mustapić je slavio s 14:12, a potom zadnji set uzeo s 11:1 i potvrdio veliku pobjedu za Splićane.
Na tablici Libertas Marinkolor je prvi s 9-0, uz tek devet izgubljenih setova. Dubrovčani izgledaju nezaustavljivo i jure prema novom naslovu. Slijedi ih Zagreb sa 7-2, kao i Starr s 8-1, ali i minus bodom. Donat i Split su na 6-3, a Vodovod na 5-4. Onda slijedi velika gužva gdje se natiskalo pet klubova. Požega, Dugo Selo i Pula su na 3-6, Srdoči i Cibalia na 2-7. S obzirom na to da će sljedeće sezone HEP Superliga brojiti 12 klubova tražit će se još jedan klub koji će napustiti HEP Superligu. Jedino tko je praktički siguran da će napustiti superligaško društvo je Slavonski Brod, koji je posljednji s omjerom 0-9. Sljedećeg vikenda, nakon duže pauze, kreće drugi dio sezone.