U Zagrebu se okupile najbolje juniorke i kadetkinje

Od petka do nedjelje u domu Lovro Ratković održao se trening kamp hrvatskih kadetkinja i juniorki.

Na kampu je sudjelovalo desetak stolnotenisačica, koje su pravo poziva ostvarila prema aktualnoj rang listi, ali i koje imaju dopuštenje za treniranje s obzirom na mjere Civilne zaštite odnosno imaju potrebnu kategoriju HOO-a.
Na kampu su sudjelovale Sena Smailji, Marla Vidaković, Zrinka Rebić, Ivona Štriga, Zara Ilić, Gabrijela Alviž, Hanna Lončarević, Bruna Borovec, Dora Ćosić i Mia Šćepanović, dok prema pozivu jedino nije mogla Tamara Nakić. Kamp su vodili Darko Arapović, Tomislav Kolarek, Dragutin Šurbek i Mladen Škrapac, dok je za kondicijsku pripremu bio zadužen Kristijan Blažević.
- Gotovo sve djevojke s popisa su se odazvale na kamp. Ovdje još nedostaje nekoliko djevojaka, ali u tome su nas spriječile mjere Civilne zaštite odnosno kategorizacija sportašica. Ovo je bila prilika da nakon nekoliko mjeseci vidimo u kakvom su stanju djevojke, što zbog pandemije, što zbog nedostatka natjecanja uzrokovanih istom. Pandemija Covid-19 je napravila svoje, neke igračice su se snašle, neke nisu. Prema povratnim informacijama od igračica i trenera svima odgovara okupljanje. Što se tiče juniorki za otprilike dva tjedna ćemo se opet okupiti, dok će kadetkinje okupljati Tomislav Kolarek. Njega sam odredio da bude glavni trener kadetkinja, a s njime će u radu sudjelovati i Brankica Batinić. Juniorke i seniorke, uz mene, vodit će Luka Vrančić, Dado Šurbek i prema potrebi Tian Yuan. Plan je imati okupljanja do nastavka natjecanja, kad to više neće biti moguće zbog zgusnutog rasporeda natjecanja - kazao je Darko Arapović, izbornik ženske reprezentacije.
- Drago mi je da nakon nekog vremena vidim punu dvoranu. Djevojke jesu nešto pale fizički, ali vjerujem da će se kroz mjesec dana sve biti dobro. Nije bilo natjecanja zbog situacije, ali u njihovoj dobi trening je ionako primaran. Bitno je da smo se okupili i da razmišljaju kako napredovati - kazao je Tomislav Kolarek, koji je od sada zadužen za kadetkinje.
- Hvala Darku na povjerenju, probat ću iskoristiti igračko i kraće trenersko iskustvo kako bi pomogao djevojkama u njihovom napretku, naravno sve što će biti u mojoj moći. Podržavam što više ovakvih akcija, da se skupe sve iz Hrvatske jer nas nema puno. Bitno je da svi koji mogu i žele raditi da se što više okupljamo i da izgleda kao super grupa za trening - zaključio je Kolarek.