Akcija za pomoć Petrinji!

Hrvatski stolnoteniski savez i STK Mladost Petrinja pokreću akciju za pomoć našim članovima s područja Banovine, koju su nedavno pogodili jaki razorni potresi.

Koordinator cijele akcije bit će Robert Ramušćak, trener i igrač kluba te djelatnik PU Sisačko-moslavačke. Stolnoteniska obitelj je uvijek bila jedna uz druge u teškim trenucima, a ne sumnjamo da će tako biti i ovog puta.
- Obraćam vam se u svoje osobno ime, ali i kao odgovorna osoba u ime STK Mladost Petrinja, kluba s dugogodišnjom tradicijom na hrvatskoj stolnoteniskoj sceni. Kao što vam je već sigurno svima poznato, 28. prosinca 2020. godine u 06,28 sati i dana 29. prosinca 2020. u 12,19 sati, naš grad Petrinju i okolicu, kao i gradove Glinu i Sisak, pogodili su jaki i razorni potresi od 5,2 i 6,4 Richtera, koji su prouzročili ogromnu materijalnu štetu na gotovo svim građevinskim objektima. Prema nekim procjenama bit će srušeno oko 2000 objekata, a na oko 5000 objekata moraju biti izvedeni manji ili veći građevinski zahtjevi.

No, nije samo prouzročena materijalna šteta na objektima, nego su mnogim Petrinjcima prouzročene i dugoročne financijske poteškoće. Mnogi ljudi će ostati ili su već ostali bez svojih zaposlenja, morali su naći i platiti alternativne smještaje za svoje obitelji u drugim gradovima, sami su privremeno sanirali svoje oštećene objekte te imaju druge financijske troškove radi otežanog ostvarivanja egzistencije.

Isto tako, došlo je i do znatnog oštećenja zgrade u kojoj se nalazi prostor za treniranje našeg kluba. Navedena zgrada ide sigurno u rekonstrukciju, a moguće je da bude i srušena s obzirom na to da se čeka konačan stav statičara, čime smo vjerojatno na duže vrijeme izgubili mogućnost normalnog funkcioniranja. Uz STK Mladost Petrinja vezano je desetak petrinjskih obitelji, čija je imovina porušena ili znatno oštećena ovim užasavajućim potresima.

Dragi stolnoteniski prijatelji, našega grada Petrinje jednostavno više nema, a sama obnova i eventualni povratak građana trajat će godinama. Vezano uz mnogobrojne upite oko pomoći obavještavamo vas da je STK Mladost Petrinja, na inicijativu i u suradnji s Hrvatskim stolnoteniskim savezom, otvorila poseban kunsko-devizni žiro račun pod nazivom „Potres 2020 - Za Petrinju i Petrinjce - STK 'Mladost' Petrinja za uplatu financijskih sredstava. Sredstva će biti isključivo korištena za pomoć sportašima i sportskim djelatnicima STK Mladost Petrinja, te njihovim obiteljima, kao i drugim obiteljima s područja Grada Petrinje, za stvaranje normalnih životnih uvjeta, kao i vraćanje u funkciju sportskog objekta, odnosno dvorane STK Mladost Petrinja.

Osobno se obvezujem, po okončanju prikupljanja financijskih sredstava i prosljeđivanja istih ugroženim obiteljima, podnijeti izvješće s podacima o ukupno prikupljenim financijskim sredstvima te na koji način će biti raspodijeljena, sukladno odluci Izvršnog odbora STK Mladost Petrinja. 
Koristim ovu priliku da vam se svima zahvalimo na svemu do sada učinjenom, podršci i brizi, toplim riječima, solidarnosti, humanosti, jer bez vas ne bi uspjeli izdići se iz svega ovoga.
STK MLADOST PETRINJA
Robert Ramušćak

POTRES 2020 - ZA PETRINJU I PETRINJCE - STK ' MLADOST' PETRINJA
MATIJE GUPCA 2
44250 PETRINJA

IBAN računa
HR46 2340 0091 5111 1167 0

SWIFT CODE:
PBZGHR2X

Napominjemo da svaka platna transakcija treba sadržavati sljedeće:
Puni naziv i adresu platitelja
Puni naziv i adresu primatelja
IBAN platitelja
IBAN primatelja
Naziv banke platitelja
Naziv banke primatelja
Adresa banke platitelja
Adresa banke primatelja
SWIFT CODE banke platitelja
SWIFT CODE banke primatelja

Ako pokriće za plaćanje i naknadu Banke osiguravate u valuti različitoj od valute plaćanja, molimo da na nalogu za plaćanje uz IBAN navedete i oznaku valute računa koju želite koristiti za pokriće plaćanja, posebno za iznos plaćanja a posebno za naknadu.