Frane Kojić najkorisniji igrač austrijske Bundeslige

WALTER WELS

Nedavno smo saznali da je najkorisnija igračica austrijske Bundeslige Ivana Malobabić, a od neki dan imamo i najkorisnijeg igrača u Austriji.

Frane Kojić ostvario je u polusezoni devet pobjeda iz isto toliko susreta, a njegov klub Walter Wels je jesenski prvak Austrije. Zadnji poraz hrvatskog reprezentativca bio je 6. rujna 2020. i to u Kupu, ali svejedno je njegova momčad osvojila to natjecanje. Iza našeg stolnotenisača po učincima su Mađar Szudi (8-1), Čeh Konecny (10-2), Austrijanac Kolodziejczyk (6-1), Austrijanac Levenko (7-2), Slovak Pistej (10-3), Austrijanac Chen Weixing (7-2)...
- Ovo mi je četvrta sezona u Austriji, a dosad od trofeja imam dva Kupa, jedan s Kapfenbergom i jedan sa sadašnjim klubom. Lani sam također bio najbolji igrač polusezone, ali tada sam imao jedan poraz, dok sam u sezoni bez poraza. Moj klub Walter Wels je jesenski prvak, a za petama nam je Stockerau. Oni još trebaju odigrati dva susreta, no kako god ti mečevi završili mi ćemo zadržati prvo mjesto. Ovo je super rezultat, ali, realno, najbitniji je play-off. Jedino ako neće biti nekakvih promjena zbog koronavirusa. Lani je zbog pandemije COVID-19 liga prekinuta, a prvo mjesto smo dijelili mi i Stockerau.
Po Kojiću liga svake godine napreduje.
- Imam osjećaj da je svake godine jača, iz Top-a 100 igrača u Bundesligi smo Pistej i ja, ali ima mnogo igrača koji više ne 'ganjaju' međunarodne turnire i svjetski renking, već su se posvetili klubovima. Ima i mladih talentiranih igrača koji tek krče svoj put, kao i dosta Japanaca. Je, možda i jesam favorit u svakom meču, ali to treba pokazati i za stolom - objasnit će Kojić, kojem predstoji natjecanje u Ligi prvaka.
Na završnom turniru u Düsseldorfu naći će se 15 momčadi u četiri skupine. Walter Wels je u nezgodnoj skupini C s njemačkim Saarbrückenom, danskim Roskildeom i francuskim Pontoise Cergyem.
- Klub je fokusiran na domaću titulu, europska natjecanja su samo plus. Bilo bi dobro da budemo treći u skupini jer bi nastavili natjecanja u Europskom kupu. Skupina je jaka, a moja prognoza je da ćemo se tući za to treće mjesto s Dancima. Sve više od toga bi bilo iznenađenje - zaključio je Kojić.