Dr. Časl slavio u derbiju, Petek ne zna za poraz

U 5. kolu HEP Superlige za stolnotenisačice odigrala su se samo četiri susreta od mogućih deset.

No, i u najjavi lige je najavljeno da nas čeka neizvjesnija sezona, stoga ovakvi raspleti nisu neočekivani. Dobra stvar je što stolni tenis nije kontaktni sport i natjecanja se još uvijek mogu održavati. Odgođeni su susreti Bjelovar - Pula, Crikvenica - Starr, Aquaestil - TIS, Bjelovar - Vrsar, Malinska Dubašnica - STarr i Aquaestil - Mladost.
Dr. Časl se vratio na prvo mjesto HEP Superlige. U ovom kolu su upisali dvije pobjede te su sad prvi s maksimalnih osam pobjeda. Braniteljice naslova su u susretu s Mladosti slavile su s 3:0, dok su u derbiju s TIS-om pobijedile 3:2. Inače, to im je bio prvi susret ove sezone koji su igrale u pet mečeva, a TIS-u je ovo prvi poraz ove sezone. TIS je u igri držala Cakol, koja je oba susreta dobila s 3:2. Prvo je svladala Srebrnjak, a potom je s Mohnačeva okrenula 2:1, s tim da je sva tri svoja seta pobjedila u fiksu (11, -5, -5, 12, 10). U ostalim susretima ekipa dr. Časla je ispustila set te praktički nagovijestila jesensku krunu.
Varaždin je upisao dvije pobjede na gostovanjima, prvo su s 3:2 slavili kod Malinske Dubašnice, a potom su s 3:0 nadigrali Crikvenicu. Kod Malinske dvije pobjede osigurale su Jazbec i Magličić, ali Varaždinke su na krilima Petek s otoka Krka otišle s punim plijenom. Inače, Petek je i dalje najučinkovitija igračica HEP Superlige, na kontu ima čak 15 pobjeda i niti jedan poraz, a Varaždin je trenutno treći s omjerom 7-1.