U Varaždinu se traže novi prvaci Hrvatske

Od petka do nedjelje (28. veljače- 1. ožujka) Varaždin će biti središte hrvatskog stolnog tenisa.

U ta tri dana u Areni će se igrati prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u organizaciji STK Starr, tražit će se novi prvaci u pojedinačnoj konkurenciji, parovima i mješovitim parovima.
Kod muških naslov brani Andrej Gaćina, koji je već osam puta bio prvak. Kao i lani za vrat će mu puhati Tomislav Pucar, koji ga je pretekao na svjetskoj rang listi, ali realno to neće previše značiti kad i ako se njih dvojica susretnu u areni. Ima tu još kandidata koji će tražiti put do pobjedničkog postolja,Tomislav Frane Kojić je već dvaput bio prvak, Filip Zeljko je nakon povratka igrao polufinale prošle godine, a tu su još Filip Čipin, Ivor Ban, , Luka Martinek, iskusni Tomislav Kolarek, Miho Simović i Ronald Ređep itd.
Ono što je važno za istaknuti da će varaždinska publika imati priliku vidjeti kompletnu mušku reprezentaciju, jednu od rijetkih hrvatskih momčadi koje su izborile Olimpijske igre u Tokiju.
Kod djevojaka je situacija neizvjesnija. Petra Petek je već dvije godine prvakinja i to dvostruka, ukupno je četiri puta osvojila pojedinačni naslov, no igračica Varaždina u posljednje vrijeme nije u najboljoj formi s obzirom na zdrastvene probleme. Doduše, i lani prije državnog nije blistala pa je uzela dvostruku krunu. Otpisati je se nikako ne smije, igra u svom gradu i imat će dodatni motiv protiv suigračica s kojima se vrlo dobro poznaje.
Andrea Pavlović je lani igrala tri finala, na kraju je uzela zlato u mješovitim parovima. Sun Jiayi će u Varaždinu po pvi put nastupiti na državnom, Mateja Jeger je naša najbolja rangirana igračica na svjetskoj rang listi, a tu je i cijeli niz igračica koje su pune motiva poput Ivane Tubikanec, Ivane Malobabić, Ide Jazbec, Dorine Srebrnjak, Hane Arapović itd.
U petak se igraju pojedinačne kvalifikacije, od 12 sati igraju stolnotenisači, dok su stolnotenisačice na rasporedu od 18 sati. U subotu program kreće od 10 sati, a pojedinačna šesnaestina finala i osmina finala su od 17.30. U nedjelju program kreće od 11 sati, a finala su na rasporedu od 15 sati.

Lanjski poredak
Seniori
Pojedinačno: 1. Gaćina, 2. Pucar, 3. Kolarek i Zeljko F.
Parovi: 1. Ban/Martinek L., 2. Japec/Simović, 3. Ređep/Kolarek i Mijatović/Zeljko I.

Seniorke
Pojedinačno: 1. Petek, 2. Pavlović, 3. Jeger i Cakol
Parovi: 1. Malobabić/Petek, 2. Tubikanec/Pavlović, 3. Jeger/Srebrnjak i Cakol/Jazbec

Mješoviti parovi: 1. Ban/Pavlović, 2. Fučec/Jeger, 3. Zovko/Tubikanec i Martinek L./Cakol