TOKIO, EVO NAS!

Hrvatski muška reprezentacija (Tomislav Pucar, Andrej Gaćina, Tomislav Frane Kojić, Filip Zeljko, izbornik Neven Karković i fizioterapeut Goran Krušelj) izborila je Olimpijske igre!

U odlučujućem dvoboju svjetskih kvalifikacija u portugalskom Gondomaru naši dečki svladali su Veliku Britaniju s 3:0 te osigurali ekipni nastup u Tokiju, a samim time i potvrdili da ćemo definitivno imati dva igrača u pojedinačnom dijelu turnira.
Bio je to odličan meč naših stolnotenisača, da bi to mogao biti dan velik dan najavili su već u igri parova kad su Kojić i Gaćina s 3:0 torpedirali Walkera i Drinkhalla. Na to se nadovezao Pucar koji je gubio 2:1 od najboljeg britanskog igrača Pitchforda (22. igrač svijeta), no sljedeća dva seta slavio je s 11:6 i 11:8. Za kraj pobjedu je potvrdio Gaćina koji je prvo nadoknadio 1:2, a potom u petom setu totalno uništio Drinkhalla.
Posljednji put Hrvatska je na u ekipnom dijelu olimpijskih igara bila 2008. u Pekingu u sastavu Zoran Primorac, Tan Ruiwu i Andrej Gaćina. Dvanaest godina nakon Hrvatska je opet među 16 ekipa na Olimpijskim igrama!
- Velik uspjeh i to ne samo što smo izborili Olimpijske igre, već što je to uspjeh jedne generacije koja se posložila s iskusnim Gaćinom na čelu, Pucarom koji ulazi u u svjetski vrh, Kojićem koji je cijeli život posvetio sportu i ispunio želju da ide na OI, te Filipom koji je kao četvrti igrač bio fantastična podrška. Bila je iznimna atmosfera, sve stvari su bile posložene, dečki su u svim situacijama odreagirali točno kako treba i danas je bila uživancija biti na klupi i voditi ovaj meč - istaknuo je izbornik Karković.

HRVATSKA - VELIKA BRITANIJA 3:0
Kojić/Gaćina - Walker/Drinkhall 3:0 (9, 2, 13)
Pucar - Pitchford 3:2 (-7, 6, -9, 6, 8)
Gaćina - Drinkhall 3:2 (9, -7, -5, 7, 2)