Dr. Časl lakše od očekivanog slavio u derbiju kola

Odigrano je i 8. kolo HEP Superlige stolnotenisačica koje je proteklo bez iznenađenja.

Trebao je to biti derbi kola, prva ekipa protiv treće, ali dr. Časl je imao lakši posao od očekivanog. TIS je nastupio u dosta pomlađenom sastavu, nisu igrale Zajec, Cakol, Švarc i Lončarević već su priliku dobile Pospiš, Benko i Jakšić. Tako su Ni Xia Lian, Tubikanec i Srebrnjak očekivano sve riješile u ekspresnom roku (3:0).
Pula je do treće pobjede ove sezone stigla u susretu s Hodošanom (3:0). Gošće su nastupile u pomlađenom sastavu, bez Fajmut i Poljak, što je bitno olakšalo posao domaćim curama. Tofant, Arapović i Zajec u cijelom susretu ispustile su set.
Varaždin je šestu pobjedu u ligi, petu uzastopnu, ostvario protiv Bjelovara (3:1), koji ove sezone još nije okusio slast pobjede. Otvaranje je pripalo gošćama, Grgić je u pet setova (12, -4, 4, -8, -2) svladala Matijašec, ali potom je uslijedio niz domaće ekipe. Petek, Franović i Matijašec do kraja nisu ispustile niti set.
Malinska Dubašnica je susret s Vrsarom odigrala ranije. I ovo kolo klub s Krka je bio domaćin te još jednom slavio, nakon Pule Malinska je uvjerljivo svladala još jednu istarsku ekipu (3:0). Jazbec je s 3:1 svladala Bardač, Magličić je okrenula 1:2 protiv Riože (-5, 8, -9, 9, 8), a ukupnu pobjedu potvrdila je Šantek svladavši Jurčević s 3:0.
Aquaestil i Mladost su također svoj susret odigrali ranije, a domaća ekipa je slavila s 3:0. Jedini meč gdje je bilo nešto neizvjesnije bio je onaj posljednji, Vukelić je slavila u petom setu (3, -3, 9, -9, 8) protiv Ilić.
Do kraja prvog dijela lige preostalo je još jedno kolo koje se igra 14. prosinca.