Splitu četvrta pobjeda, Varaždin bolji od Mladosti

Najnaznimljiviji susret 6. kola HEP Superlige stolnotenisača igrao se u Splitu gdje je domaćin s 3:1 pobijedio Pulu te upisao četvrtu pobjedu ove sezone.

Prva dva susreta vodila se najveća bitka, a pobjednik je u oba meča odlučen nakon pet setova. Bakač je svladao Marakovića (-4, 5, 8, -9, 9), iako je u petom setu pulski igrač imao prednost od 5:1. U drugom susretu Runjić je imao 10:7 u petom setu, no Mustapić je uspio okrenuti set u svoju korist (-6, 11, 8, -7, 10) i osigurati vodstvo svoje momčadi od 2:0. Puljani su smanjili nakon što je Krstevski s 3:1 pobijedio Vidana, a splitsku pobjedu osigurao je Bakač svladavši s 3:0 Runjića. Inače, Bakač ove sezone ima omjer pobjeda i poraza 7-2 te drži drugo mjesto na tablici pojedinačnih učinaka superligaša, dok je prvi Ređep (Starr) sa 7-1. Treći je Zovko (Vodovod) sa 7-4, četvrti Ban (Zagreb) sa 6-2, peti Zeljko (Požega) sa 6-5, a šesto mjesto drže tri igrača Libertasa, Šurbek, Japec i Simović s 5-1...
Pituri su do pete pobjede stigli na domaćem terenu gdje su s uvjerljivih (3:0) slavili protiv Srdoča. Požega je drugu pobjedu ove sezone ostvarila na gostovanju kod posljednjeplasiranog Slavonskog Broda (3:0). Mateša i Zeljko su doveli svoju momčad u vodstvo, a smanjio je Klaić koji je s 3:1 bio bolji od Kovačevića. No, da će bodovi put Požege pobrinuo se Zeljko koji je s 3:0 svladaoa Lošića. Zagreb i Vodovod su susret 6. kola odigrali ranije, a domaćin je upisao četvrtu pobjedu ove sezone (3:0). Ranije su svoj susret odigrali i Dugo Selo i Starr, a gosti su bez problema nastavili niz pobjeda (3:0).

Kod stolnotenisačica Pula je novu pobjedu ostvarila protiv Bjelovara (3:0). Gošće su nastupile bez Grgić što je dodatno ubrzalo pobjedu domaće ekipe.
TIS nakon šest kola na kontu ima isto toliko pobjeda, jedina su ekipa uz dr. Časl koja je bez poraza. U ovom kolu Zagrepčanke su slavile nad Hodošanom (3:1). Jednu pobjedu za Međimurke ostvarila je Markati koja je s 3:2 bila bolja od Švarc, ali to je bilo sve od gostujuće ekipe. Zajec i Lončarević su svoje mečeve riješile u tri seta. Treba spomenuti da obje ekipe nisu koristile najjače igračice, kao i da je za Hodošan prvi meč ove sezone odigrala Barić. TIS-ovka Zajec ove sezone ima 6-0 te drži drugo mjesto na rang listi pojedinačnih učinaka. Prvo mjesto drži Tubikanec (Dr. Časl) sa 7-0, treće su Malobabić (Varaždin) i Han Vukelja (Aquaestil) sa 6-1, peta je Pavlović (Aquaestil) s 5-1...
Varaždin je treću uzastopnu pobjedu ostvario na domaćem terenu i to protiv Mladosti (3:0). Gošće su nastupile bez Tomić, a Varaždinke su u tri susreta ispustile dva seta. Također, s ovom pobjedom preuzele su četvrtu poziciju od Mladosti.
Dr. Časl je šestu pobjedu ove szeone ostvario na domaćem terenu protiv Vrsara (3:0). Srebrnjak, Tubikanec i Đurak su isputile set u cijelom susretu.
Aquaestil je petu pobjedu ove sezone ostvario protiv Malinske Dubašnice (3:0). Pavlović i Han Vukelja su pobijedile u tri seta, a najnezvjesnije je bilo u susretu Vukelić i Magličić. Igračica Malinske je vodila 2:1, no domaća stolnotenisačica je zadnja dva seta slavila s 12:10 i 15:13.