Arapović zaustavljena od druge igračice svijeta

ITTF

Završilo je sedmo izdanje Croatia Opena za juniore i kadete, koje se proteklih dana održavao u Varaždinu.

U nedjelju su se igrale kadetske završnice, a najdalje od hrvatskih predstavnika stigla je Hana Arapović. Naša 15-godišnja reprezentativka zaustavljena je u četvrtfinalu i to od druge igračice svijeta Kineskinje Chen Yi s 3:0. U prvom setu Hana je vodila 7:4 i 8:5, ali Kineskinja je u tri seta prošla dalje. Na kraju je Chen Yi i osvojila turnir pobjedivši u finalu prvu igračicu svijeta sunarodnjakinju Kuai Man s 3:2. Treće mjesto osvojile su Rumunjka Zaharia i Kineskinja Leng Yutong. Od hrvatskih predstavnica među 64 je bila i Hanna Lončarević, a u 1. kolu svladana je od Ruskinje Danilove s 3:0.
Kod kadeta smo među 64 imali tri predstavnika, a najbliže prolasku 1. kola bio je Borna Petek. Na kraju je Petek poražen od Tajlandžanina Thanmathikoma nakon pet setova, Luka Zlatkov je pobijeđen od Šveđanina Carlssona s 3:1, a Leon Benko od Slovaka Uherika s 3:1. Turnir je osvojio Kinez Chen Yuanyu pobjedivši u finalu sunarodnjaka Zhang Minghaoa s 3:1, dok su treće mjesto osvojili Španjolac Berzosa i Kinez Lin Shidong.


U parovima vrlo dobar nastup Borne Peteka i Luke Zlatkova koji su zaustavljeni korak do medalje i to od Tajpežanina Chang Yu-Ana i Chen Yen-Tinga s 3:1. Zlato je otišlo u ruke Kineza Lin Shidonga i Zhang Minghaoa, drugi su bili Poljaci Redzimski i Zalewski, a uz već spomenute Tajpežane broncu su osvojili i Kinezi Chen Yuanyu i Yang Quiong.
Korak do medalje zaustavljene su i Hanna Lončarević i Ivona Štriga, a u četvrtfinalu su ih pobijedile šeste nositeljice Ćosić i Lutz (BiH/Francuska) s 3:0. Zlato je završilo u rukama Kineskinja Chen Yi i Leng Yutong, druge su bile Rumunjke Singeorzan i Zaharia, dok su broncu osvojile Ćosić i Lutz te Brazilke Takahashi i Watanabe.

Pojedinačno
Kadetkinje, 1. kolo: Danilova (Rus) - Lončarević (Hrv) 3:0 (9, 6, 5); 2. kolo: Arapović (Hrv) - Teglas (Rum) 3:0 (6, 8, 5), osmina finala: Arapović (Hrv) - Kaufmann (Nje) 3:1 (4, -11, 8, 8); četvrtfinale: Arapović (Hrv) - Chen Yi (Kin) 0:3 (-9, -7, -6)

Kadeti, 1. kolo: Petek (Hrv) - Thanmathikom (Taj) 2:3 (9, -5, -4, 6, -8), Zlatkov (Hrv) - Carlsson (Šve) 1:3 (-8, 9, -7, -11), Uherik (Svk) - Benko (Hrv) 3:1 (-7, 11, 5, 6)

Parovi
Kadetkinje, osmina finala: Ćosić/Lutz (BiH/Fra) - Lončarević/Štriga (Hrv) 3:0 (6, 6, 6)

Kadeti, osmina finala: Baca/Varos (Češ) - Petek/Zlatkov (Hrv) 0:3 (-8, -6, -7); četvrtfinale: Chang Yu-An/Chen Yen-Ting (Tpe) - Petek/Zlatkov (Hrv) 3:1 (5, 9, -8, 3)