Petero u glavnom ždrijebu, Zlatkov i Petek iznenadili

Završen je ekipni dio Croatia Opena u Varaždinu, a iznenađenje i nije bilo.

Barem po pitanju pobjednika. Sva prva mjesta osvojila je Kina. U konkurenciji juniora Kina B pobijedila je Kinu A s 3:2, dok su treće mjesto osvojili Kineski Tajpeh A i Kineski Tajpeh B. Kod juniorki Kina je u finalu s 3:1 svladala Rumunjsku A, dok su treće mjesto osvojile ekipe Kineskog Tajpeha B te kombinacija Japana i SAD-a. U kadetskoj konkurenciji Kina je s 3:0 svladala Mađarsku A, dok je bronca otišla u ruke Kineskog Tajpeha i Rusije. Kod kadetkinja Kina je s 3:0 pobijedila Brazil s 3:0, dok su treće mjesto osvojile Rusija A i Njemačka A.
U nedjelju je posljednji dan natjecanja na jednom od najjačih svjetskih turnira za mlađe kategorije, a na rasporedu su natjecanja u kadetskoj pojedinačnoj konkurenciji i parovima. U pojedinačnoj završnici imat ćemo pet predstavnika. Kod kadeta kroz kvalifikacije probili su se Borna Petek, Luka Zlatkov i Leon Benko. Petek je jedini osvojio prvo mjesto u skupini i to sa sve tri pobjede, a čeka ga susret s Tajlandžaninom Thanmathikom. Zlatkov i Benko su se među 64 probili kao drugoplasirani, a u nedjelju ih u 1. kolu čekaju susreti sa Šveđaninom Carlssonom odnosno Slovakom Uherikom. Kod kadetkinja kroz kvalifikacije među 64 probila se Hanna Lončarević i to kao drugoplasirana u skupini. U nedjelju u 1. kolu igra protiv Ruskinje Danilove. Hana Arapović je šesta nositeljica, a u 2. kolu igrat će protiv bolje iz susreta Bjeloruskinje Varabjove i Rumunjke Teglas.
U parovima lijep uspjeh ostvarili su Borna Petek i Luka Zlatkov. Hrvatski par probio se u osminu finala i to preko petih nositelja Slovaka Goldira i Uherika svladavši ih s 3:2. Za četvrtfinale ih čeka susret sa Česima Bacom i Barosom.
Hanna Lončarević i Ivona Štriga dogurale su također do osmine finala. U 1. kolu djevojke su svladale Makedonke Bogoesku i Stojanovsku s 3:0, a potom i američko-rusku kombinaciju Ke i Tihanovu s 3:2. Za ulazak u četvrtfinale čeka ih susret sa šestim nositeljicama Ćosić i Lutz (BiH/Francuska).