Bardač i Vukelić do četvrtfinala u Varaždinu

ITTF

Od utorka u Varaždinu je počeo Croatia Open, jedan od najjačih svjetskih turnira za juniore i kadete.

Ove godine hrvatski turnir je u najjačoj kategoriji, ima najviše sudionika, a i konkurencija je nemilosrdna. Nakon odigranog prvog dana juniorske konkurencije u glavnom ždrijebu  imat ćemo četiri predstavnika. Kod djevojaka Marta Vukelić, Klara Bardač i Hana Arapović su se probile kroz kvalifikacije među 64 najbolje. Vukelić je bila bolja od Ruskinje Ivanove (3:2) i Biogradlić iz BiH (3:0), Bardač je pobijedila Poljakinju Szymczykovu (3:1) i poražena od Ruskinje Baranove (3:2), a Arapović ostvarila sve tri pobjede i to nad Norvežankom Lange (3:0), Ruskinjom Frolovom (3:0) i Rumunjkom Teglas (3:0). U 1. kolu Vukelić ide na Tajpežanku Lee Wan-Hsuan, Bardač na Japanku Sugitu, a Arapović na Ruskinju Malininu. Lijep uspjeh ostvaren je u parovima gdje su Bardač i Vukelić dogurale do četvrtfinala. Naše predstavnice pobijedile su Rus i Ungvari (Rum) 3:1, Balogh i Jarkowski (Mađ/Pol) 3:0, Laurenti i Roncallo (Ita) 3:0, da bi ih na korak do polufinala zaustavile prve nositeljice Kineskinje Wu Yangchen i Zang Xiaotong s 3:0 (4, 5, 4).
Kod juniora u glavni ždrijeb (128) probili su se Filip Borovnjak i Lovro Zovko. Borovnjak je u 1. kolu svladan od Španjolca Gonzaleza s 4:1, a Zovko od Tajpežanina Chang Yu-Ana s 4:0. Ivor Ban je 11. nositelj turnira, te će svoj prvi susret igrati u četvrtak kada u 2. kolu ide na Egipćanina Azzama. U parovima Ban i Talijan Puppo su zaustavljeni u osmini finala od Rusa Čerkesa i Grebneva s 3:1 (-7, 5, 10, 6).
U četvrtak, 19. rujna, na rasporedu su završnice juniorskog dijela, a sva finala prenosit će se na Sportskoj televiziji. Finalne borbe startaju od 19.15 sati.