Peteku dva zlata, Ilić najbolja kod juniorki

FRANJO CAPAN

Na 10. kupu Grada Bjelovara nastupilo je tristotinjak mladih stolnotenisača i stolnotenisačica iz Hrvatske i BiH.

Najviše razloga za slavlje ima Borna Petek (TIS) koji je osvojio turnir u kategoriji kadeta, ali i juniora. U konkurenciji juniorki najbolja je bila Zara Ilić (Mladost), a kod kadetkinja Zrinka Rebić (STK Zagreb).
Borna Petek (TIS) velik posao napravio je u konkurenciji juniora. U polufinalu je s 3:1 svladao Leona Šanteka (Starr), a potom u finalu s identičnim rezultatom i Lea Vekića (Pula). Uz Šanteka treće mjesto osvojio je i Bruno Petek (TIS).
U kadetskoj završnici dominirali su TIS-ovi igrači. U polufinalu su ih bila trojica, a na kraju prvo mjesto osvojio je Borna Petek te ponovio uspjeh iz juniorskog dijela turnira. U polufinalu je s 3:2 svladaoa Luku Kramarića (Zabok), a potom u finalu klupskog suigrača Leona Benka s 3:0. Uz Kramarića treće mjesto osvojio je Filip Tkalec (TIS) kojeg je u polufinalu s 3:0 zaustavio Benko.
Franko Majcen (Zagreb) osvojio je turnir mlađih kadeta. Nakon neizvjesnog polufinala i pet setova s Gabrijelom Marjanovićem (Vodovod), u finalu je s 3:1 bio bolji od Vite Milaka (Visia). Marjanović je dobar posao napravio u polufinalu kada je nakon pet setova prošao drugog nositelja Simona Dvorskog (Visia), dok je Milak za finale u pet setova pobijedio Andreja Mrkća (Pula).
Kod najmlađih kadeta prvo mjesto odnio je Deni Vale (Pula). Ispustio je jedan set u skupini, a potom je nanizao sve suparnike s 3:0. U finalu je bio bolji od Leona Benkovića (Aquaestil). Treće mjesto osvojili su Oliver Poljak (Sveta Nedjelja) i Petar Zidarić (Pula).


Kod juniorki u finalu smo gledali dvoboj mladostašica, a Zara Ilić je s 3:1 bila bolja od Gabrijele Alviž. Treće mjesto osvojile su Marta Jurčević (Zagreb) i Hanna Lončarević (TIS).
Kod kadetkinja najbolja je bila Zrinka Rebić (STK Zagreb). U četvrtfinalu je zaustavila prvu nositeljicu Brunu Borovec (Starr) s 3:1. Potom je s identičnim rezultatom svladala Marlu Vidaković (Olimpija) te u finalu i Martu Novak (Šenkovec). Inače, Novak je u četvrtfinalu zaustavila drugu nositeljicu Doru Popec (Pula) s 3:1, a potom u polufinalu Jelenu Vukelić (Varaždin) s 3:1.
Prvo mjesto kod mlađih kadetkinja pripalo je Bruni Gučin (Stubica). U četvrtfinalu je s 3:2 svladala Aileen Dorić (Pula), identičnim rezultatom prošla je dalje i protiv Neve Gojković (Samobor), da bi u finalu s 3:1 svladala Miu Buić (Pula). Buić se u polufinale plasirala preko klupske suigračice Eme Basanić (3:2), koja je u osmini finala zaustavila drugu nositeljicu Victoriju Pustaj (Jaska). Uz Gojković treće mjesto osvojila je Larisa Putigna (Pula), koju je Buić pobijedila s 3:1.
Franka Miškić (Šibenik) osvojila je prvo mjesto kod najmlađih kadetkinja. U četvrtfinalu je nadoknadila 0:2 protiv Leeloo Vukelje (Aquaestil), u polufinalu je s 3:0 svladala Nikolinu Pužek (Dugo Selo), a potom je za zlato s 3:1 pobijedila Lanu Benko (TIS). Uz Pužek treće mjesto osvojila je Nađa Đulović (Kreka).