Donat slavio nad Dugim Selom, Split nad Vodovodom

Nakon 14. kola HEP Superlige stolnotenisača na vrhu tablice situacija je manje-više ista, dok se neizvjesna borba vodi pri dnu tablice.

I dok je Mladost Petrinja gotovo siguran putnik za niži rang, velika borba vodi se tko će izbjeći deveto mjesto koje također jamči ispadanje iz Superlige. Trenutno tri kluba imaju isti broj bodova (18), Vodovod je sedmi, Donat osmi, a Split deveti. No, Zadrani i Splićani tek trebaju igrati s Mladosti, koja ove sezone nema dobiven niti jedan pojedinačni meč, a kamoli nešto više. U posljednja četiri kola Vodovod ide u Dugo Selo, dočekuje Libertas, pa gostovanje u Puli i za kraj dočekuje Zagreb. Donat igra prvo u gostima kod Libertasa, dočekuje Pulu, pa gostuje kod Zagreba i za kraj dočekuje Mladost. Split u sljedećem kolu gostuju kod Mladosti, potom mu dolazi Dugo Selo, a za kraj gostuje kod Starra i dočekuje Libertas. U slučaju da klubovi budu bodovno izjednačeni u međusobnim susretima najbolje stoji Vodovod, a najlošije Split. Što se tiče vrha treba spomenuti da su Starr i Libertas i matematički potvrdili doigravanje. 
Split je uspio iščupati važnu pobjedu u borbi za ostanak u superligaškom društvu, na domaćem terenu svladana je Vodovod s 4:3. Naravno, ta pobjeda trenutno ništa ne jamči, ali svakako im je podignula moral. Jerković je na startu s 3:2 (-8, 9, 7, -10, 5) svladao Kneževića, a na 2:0 postavio je Mustapić nadigravši Zovka s 3:1. No, uslijedio je niz i preokret Osječana. Prvo je Banek s 3:1 svladao Bakača, potom su Zovko i Banek s 3:1 svladali Mustapića i Jerkovića, a sve je 'začinio' Zovko koji je s 3:1 bio bolji od Jerkovića. No, tu je bio kraj osječkim nadanjima s obzirom da do kraja susreta više nisu uzeli niti set. Prvo je Bakač s 3:1 svladao Kneževića, a pobjedu je osigurao Mustapić svladavši Baneka s 3:0.
U nastavku HEP Superlige Zadrani nisu okusili slast pobjede, a buđenje se dogodilo u ovom kolu. Donat je na svom terenu u za njih super važnom meču protiv četvrtoplasiranog Dugog Sela slavio s 4:0! Zubčić je s 3:1 svladao Bana, Mijatović je gubio 2:1 od L. Martineka, no uspio je okrenuti meč u svoju korist (-7, 6, -10, 9, 14). Na to se nadovezao I. Zeljko koji je potpuno nadigrao M. Martineka, a Zubčić i Mijatović su potvrdili da je to njihov dan nakon što su s 3:0 svladali Bana i L. Martineka.
Obrtnička škola Brod nije uspjela na svom terenu zaprijetiti Libertas Marinkoloru. Pituri su slavili s 4:0 i pritom ispustili tri seta u cijelom meču.
Starr je nove bodove osigurao protiv Pule (4:0). Ređep je na startu susreta gubio 2:0 od Runjića, no iskusni Varaždinac sljedeća tri seta slavio je s 11:9, 11:6 i 11:7. Amiri Nia je s 3:0 nadigrao Marakovića, a istim rezultatom je Šantek svladao Krstevskog. Ređep i Amiri Nia su protiv Marakovića i Krstevskog (3:1) potvrdili konačnu pobjedu. 
Zagreb je imao najlakši posao u ovom kolu te je na gostovanju kod Mladosti slavio s 4:0. Za Zagreb je dobra vijest poraz Dugog Sela s čime su dodatno učvrstili treće mjesto uoči doigravanja.