Od 10. do 14. travnja zagrebački Dom sportova će ponovno biti okupiran stolnotenisačima i stolnotenisačicama iz cijelog svijeta.

Kreće Zagreb Open, sedmo izdanje ITTF turnira Challenge kategorije, ukupno 21., koji je ove godine u svom rekordnom izdanju i na kojem će nastupiti oko 320 natjecatelja iz 48 zemalja. Nagradni fond je 40 tisuća američkih dolara.
- U ovoj godini to je definitivno najveći stolnoteniski događaj u Hrvatskoj, a bit će zapamćen kao najveći dosad. Za publiku će biti organizirane brojne nagradne igre, poput, kako ja volim naglasiti, najpoštenije tombole. Naime, tko ulovi lopticu osvojit će stol na kojem će se igrati finale Zagreb Opena. Bit će i nagrada ostalih naših sponzora poput Rošt sporta, Paške sirane itd. Nadam se što većem broju gledatelja - istaknuo je predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš, prepustivši riječ direktoru turnira i Saveza Renatu Čengiću.
- Ovo će biti najveći, ali ne i najjači turnir. Najjači je bio pred Olimpijske igre 2016. godine. Opet, to ne znači da turnir sam po sebi nije vrlo, vrlo kvalitetan.
U muškoj seniorskoj konkurenciji u Zagreb dolaze četvorica igrača iz kruga najboljih 50 - naš Gaćina (39.), Nijemci Walther (41.) i Duda (42.), kao i Francuz Flore (44.). U ženskoj konkurenciji je još jači turnir. U Zagrebu će nastupiti 11 igračica iz Top 50 - Japanke Sato (13.), Kato (19.), Hashimoto (23.) i Shibata (24.), pa Rumunjke Samara (25.) i Szocs (29.), Šveđanka Ekholm (37.), Mađarica Pota (31.), Egipćanka Meshref (40.), pa još jedna Japanka, Shiomi (41.), Ruskinja Mihajlova (46.)...
- Zagreb Open je u Challenge kategoriji jedan od najjačih i najmasovnijih turnira, svake godine dolazi nam velik broj azijskih igrača i igračica što je svakako priznanje za nas. Trudimo se koliko možemo, a grad Zagreb nam uvelike pomaže - istaknuo je Čengić te dodao:
- Gaćina će u Zagrebu biti službeno četvrti nositelj, ali samo zato jer se popis nositelja morao napraviti još prije dva tjedna. Da smo ga radili početkom ovog tjedna, Andrej bi bio prvi nositelj. Kako god, od Andreja logično očekujemo velike domete. Na turniru će tradicinalno nastupiti puno naših igrača i igračica, njih četrdesetak. To im je sjajna prilika za stjecanje iskustva, napredak...
- Velika prednost ovog turnira je što će nastupiti gotovo svi naši mladi igrači i da se vidi na koga možemo računati u budućnosti. Također, na turniru će promociju imati i Sun Jiayi, kineska igračica koja je izrazila želju da nastupa za Hrvatsku. Nju vidimo kao oslonac ženske reprezentacije, pogotvo za naše mlade igračice čije vrijeme tek dolazi. Muški dio bit će zakinut za izvedbe Tomislava Pucara, koji ima neodgodive klupske obaveze u Poljskoj. Zato će, uz spomenutog Gaćinu, u glavnom ždrijebu biti Tomislav Frane Kojić te i od njega očekujemo dobar rezultat. U ženskom dijelu, uz spomenutu Sun Jiayi, u glavnom ždrijebu je i Mateja Jeger, koja je 95. igračica na svijetu  - istaknuo je Goran Radanović, član organizacijskog odbora i predsjednik Stručne komisije HSTS-a.
U Zagreb stiže i jaka delegacija Europske stolnoteniske federacije, dolazak su najavili predsjednik i glavni tajnik ETTU-a, Ronald Kramer i Richard Scruton.
- Važna vijest ako znamo da će HSTS, na ekipnom Svjetskom prvenstvu u Halmstadu, istaknuti kandidaturu za omladinske Europsko prvenstvo u Zagrebu, kao i Europsko prvenstvo do 21 godine u Varaždinu - istaknuo je Pospiš.
Važna vijest je da će ovaj turnir će biti posvećen našoj stolnotenisačici Dini Pervan, koja se uspješno oporavlja od operacije. Također, u brojnim sponzorskim akcijama vrijedi istaknuti da će posljednja dva dana turnira biti i 'Kid's day' za najmlađe stolnotenisače.

JSN Nuru is designed by JoomlaShine.com