Kreće SP, u Düsseldorfu 613 igrača iz 108 zemalja

ITTF

Svjetsko prvenstvo u Düsseldorfu i službeno je otvoreno, natjecanja će se održavati od ponedjeljka, 29. svibnja, do ponedjeljka, 5. lipnja. Hrvatske boje u glavnom gradu pokrajine Sjeverne Rajne-Vestfalije, inače prijestolnici njemačke modne industrije, branit će četiri stolnotenisača i tri stolnotenisačice. Inače, na ovom SP-u natjecat će se 613 igrača i igračica iz 108 zemalja. 

Kod muških Andrej Gaćina i Tomislav Pucar su nositelji, tako da će suparnike saznati nakon kvalifikacija. U Gaćininom ždrijebu nositelj je i Rumunj Szocs, ukoliko obojica prođu prve prepreke susreću se u 2. kolu. Za ulazak među 16 naš prvi reket križa se s ždrijebom gdje su nositelji Englez Drinkhall i Nijemac Ovtcharov.Tomislav Pucar čeka na suparnik iz kvalifikacija, a već drugo kolo nosi mu Chen Chien-An, igrača iz Kineskog Tajpeha koji drži 31. mjesto na svijetu. Za ulazak u 16 najboljih Pucar se križa sa ždrijebom gdje su nositelji Portugalac Freitas i Englez Pitchford. Obojica s pojedinačnim natjecanjima startaju 31. svibnja. 
Tomislav Frane Kojić i Luka Fučec startaju iz kvalifikacija. Frane je u skupini s Litavcem Skucasom i Chinbatom iz Mongolije, Fučec, pak, sa Švicarcem Weberom, Jamajčaninom Watsonom i Izraelcem Tauberom. Za njih dvojicu nije baš krenulo bajno, na ranojutarnjem nedjeljnom zrakoplovu nije bio mjesta za njih. Naime, Lufthansa proda deset posto više karata za svoje letove, pravilo je da dio putnika uvijek otkaže, ali ne i ovog puta. Naravno, kad kola krenu nizbrdo... Ni u sljedećem letu nije bilo mjesta za dvojicu hrvatskih reprezentativaca, a na kraju su u Düsseldorf sletili oko 14 sati. Dobra vijest je da su ipak 'ugurani' u raniji zrakoplov jer malo je nedostajalo da 'izvise' te da na odredište stignu tek iza 22 sata. Ipak, malo Kojićevog pritiska i uvjeravanja urodilo je plodom. Druga dobra vijest je da su i torbe stigle u istom zrakopolovu.
Cure sve kreću iz kvalifikacija, tako je Mateja Jeger u skupini s Lui s Tahitija i Cervantes iz Meksika. Mirela Đurak ide na Turkinju Yilmaz i Pakistanku Yasin, dok će Dorina Srebrnjak na Kazahstanku Akashevu i Libanonku El Habech.
U parovima Kojić i Pucar su među 64, ali nisu bili baš sretne ruke s obzirom da im 1. kolo nosi Kineze Fan Zhendonga i Xu Xina, drugog i trećeg igrača svijeta. Do glavnog ždrijeba iz kvalifikacija probijat će se moćan par, Portugalac Freitas i naš Gaćina. Svojedobno su bili europski prvaci, ali s obzirom na godine neigranja u paru u Düsseldorfu kreću s 'dna'. Na startu prvi suparnici su im bolji iz susreta Billaha i Paraga iz Bangladeša te Chinbata i Jargalsaikhana iz Mongolije.
Kod cura oba naša para kreću iz kvalifiakcija, tako će Đurak i Jeger na Azerbajdžanke Chen Xingtai i Deng Simeng. Srebrnjak je u paru s Francuskinjom Gasnier, a na početku igraju protiv Cipranki Mylonove i Ppali. Zanimljivo je da ako oba naša dva para prođu u 3. kolu igraju međusobno.
U mješovitim kombinacijama Kojić i Đurak u 1. kolu kvalifikacija igraju sa Meksikancima Villom i Blanqueto, Pucar i Srebrnjak će na Austrijance Levenka i Mischek.

Osvajači medalja na SP-u u Suzhou 2015.
Pojedinačno
Stolnotenisači: 1. MA Long (Kina), 2. FANG Bo (Kina), 3. FAN Zhendong (Kina), 3. ZHANG Jike (Kina)
Stolnotenisačice: 1. DING Ning (Kina), 2. LIU Shiwen (Kina), 3. LI Xiaoxia (Kina), 3 MU Zi (Kina)

Parovi:
Stolnotenisači: 1. ZHANG Jike / XU Xin (Kina), 2. FAN Zhendong / ZHOU Yu (Kina), 3. LEE Sangsu/SEO Hyuendeok (J. Koreja), 3. Kenta MATSUDAIRA/Koki NIWA (Japan)
Stolnotenisačice: Gold ZHU Yuling / LIU Shiwen (Kina), Silver DING Ning / LI Xiaoxia (Kina), Bronze FENG Tianwei / YU Mengyu (Singapur) and LI Jie (Nizozemska) / LI Qian (Poljska)

Mješoviti parovi
1. YANG Haeun (Korea) / XU Xin (Kina), 2. Silver Kasumi ISHIKAWA / Maharu YOSHIMURA (Japan), 3.  KIM Jong / KIM Hyok-boong (S. Koreja), 3. DOO Hoi Kem / WONG Chun Ting (Hong Kong)