Rinaldo Jurinec i Dora Cividini novi seniorski prvaci Međimurja

FRANJO FLAC

Rinaldo Jurinec (Putjane) i Dora Cividini (Mihovljan) seniorski su prvaci Međimurja za sezonu 2017./2018. Titule su osvojili na prvenstvu odigranom u subotu u dvorani 2. Osnovne škole u Čakovcu, na kojemu se natjecalo 83 igrača i osam igračica.

Rinaldu Jurincu je ovo već sedma titula. Svoju prvu titulu je osvojio davne 1996./1997. godine kao član Nedelišća, zatim dvije u dresu tadašnjega Lista Međimurja iz Mihovljana, iduće tri kao igrač Šenkovca pa nakon osam sezona 'posta' sedmu titulu uzeo je kao igrač Putjana. U subotu, malo pred ponoć, u finalu je nakon velike borbe u pet setova dobio klupskog suigrača i trostrukoga prvaka Borisa Preksavca, a prethodno je u polufinalu s 3:0 eliminirao još jednoga prvaka, peterostrukoga osvajača i člana varaždinske Igee Željezničar Matiju Barića, spriječivši ga da se s njim izjednači u broju titula.

medjimurje seniorsko2018 cividini
Tako jaka konkurencija nije bila i među seniorkama, kojih se prijavilo ukupno devet, ali su u zadnji čas zbog bolesti otpale sestre Ana i Marta Novak iz Putjana, ali je uskočila veteranka iz njihovoga kluba Željka Podgorelec Sirc, prvakinja davne 1985./1986. pa je brojka zaokružena na osam sudionica. Nije bilo ponajboljih međimurskih seniorki, Mihovljančanke Sare Mikac, koja trenutno brani boje zagrebačke Mladosti, a sa sedam titula rekorderka među međimurskim igračicama. Također, nije nastupila i Paule Markati iz Hodošana, koja se nije prijavljivala na posljednjih pet prvenstava, a zbog bolesti i prvakinje iz 2010/2011. Anje Novak iz Šenkovca. To je iskoristila mlada igračica Mihovljana Dora Cividini, koja je u borbi za prvu titulu u finalu s 3:0 savladala Maju Trupković iz Šenkovca, koja se vratila za stolove nakon ozljede.
Nakon 19 godina odigrano je i prvenstvo parova, a nastupilo je 39 parova. Najspretniji i najsretniji su bili igrači Mihovljana Tomislav Marušić i Nikola Mikac, koji su u partiji za zlato s 3:2 savladali Rinalda Jurinca i Borisa Preksavca. Prvenstvo je uobičajeno dobro organizirao STK Putjane, a otvorio ga je dogradonačelnik Čakovca Zoran Vidović, a prisutne je pozdravio i predsjednik Hrvatskoga stolnoteniskog saveza Zlatko Pospiš, koji su međusobno odigrali i par poena. Nagrade pak je na kraju osvajačima podijelio predsjednik MSTS-a Dražen Korent. Već slijedeće subote, 20. siječnja, u istoj dvorani će se održati pojedinačna prvenstva Međimurja za mlađe i veteranske kategorije, a rok za prijave tajniku Saveza Franji Flacu (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili 098/960-3007) je utorak, 16. siječnja, do 15 sati. Ovisno o broju prijava, doznajemo, postoji mogućnost da se kod veterana iz najstarije skupine izdvoje igrači rođeni 1948. godine i stariji i igraju u kategoriji 70+.

REZULTATI
Seniori pojedinačno, četvrtfinale: Matija Barić (Igea Željezničar) - Nino Bujan (Mihovljan) 3:0, Rinaldo Jurinec (Putjane) - Tomislav Marušić (Mih) 3:2, Filip Godina (MSTC Čakovec) - Siniša Mesarić (Nedelišće) 3:0, Boris Preksavec (Put) - Stjepan Škoda (MSTC) 3:0; polufinale: Barić - Jurinec 0:3, Preksavec - Godina 3:2; finale: Rinaldo Jurinec - Boris Preksavec 3:2.

Seniorke, pojedinačno, četvrtfinale: Željka Podgorelec Sirc (Putjane) - Nika Lukša (Kos-Kotoriba) 3:0, Petra Babić Gašparlin (Čakovec) - Vesna Wrana (Mihovljan) 3:0; polufinale: Maja Trupković (Šenkovec) - Željka Podgorelec Sirc 3:0, Dora Cividini (Mihovljan) - Petra Babić Gašparlin 3:1; finale: Dora Cividini - Maja Trupković 3:0.

Parovi, četvrtfinale: Rinaldo Jurinec (Put)/Boris Preksavec(Put) – Filip Godina (MSTC Čakovec)/Stjepan Škoda (MSTC) 3:0, Davor Matotek (Mihovljan)/Robert Mikac (Mihovljan) - Samir Kučević (MSTC)/Marko Lovrek (MSTC) 3:2, Božidar Krnjoul (Šenkovec)/Zoran Vidović (Šenkovec) - Karlo Jambor (MSTC)/Nikola Magdalenić (Zasadbreg) 3:2, Tomislav Marušić (Mih)/Nikola Mikac (Mih) - Dejan Lajtman (Put)/Eugen Šimon (Put) 3:0; polufinale: Jurinec/Preksavec - Matotek/R. Mikac 3:1, Marušić/N. Mikac - Krnjoul/Z. Vidović 3:0; finale: Tomislav Marušić/Nikola Mikac – Rinaldo Jurinec/Boris Preksavec 3:2.

Tekst i fotografije: Franjo Flac/emedjimurje/rtl.hr

medjimurje seniorsko2018 parovi

medjimurje seniorsko2018 pospis