Proslavljena 15 godišnjica STK Višnjan

STK Višnjan, koji je osnovan krajem 2001., obilježio je 15 godina uspješnog rada.

Učenici trenera Stjepan Lukačića osvojili su preko 200 pehara na raznim natjecanjima u Hrvatskoj, Sloveniji i Italiji. Kao vrhunac uspjeha klub je imao čak tri mlađa kadeta u prvih 12 Hrvatske.
Najsjajnji rezultati su treće mjesto na državnom prvenstvu za mlađe kadete, a u sastavu su bili Leon Španić, Filip i Davide Dekleva. Treće mjesto juniorke Jovane Vulović na međunarodnom prvenstvu u Austriji i treće mjesto na međunarodnom Kupu Rijeke. Filip Dekleva i Leon Španić osvojili su drugo mjesto u ekipnom dijelu Zagipinga. Filip Dekleva i Leon Španić osvojili su 2. ili 3.mjesto na turnirima u Osijeku, Pagu, Zadru, Dugom Selu, Rijeci, Bjelovaru, Varaždinu. Također, Mija Radosavljević bila je treća na međunarodnom turniru 'Saša Paar' u konkurenciji mlađih kadetkinje, na međunarodnom prvenstvu Poreč Open osvojila je prvo mjesto, a kod kadetkinja je bila druga. Sanel Budimlić bio je prvi na Poreč Openu za seniore, a Filip Dekleva osvojio je Top 12 najboljih u Hrvatskoj za najmlađe kadete.
Mladi stolnotenisači su proglašeni za stolnoteniske nade Istarske županije, Davide Dekleva 2009. godine, Filip Dekleva 2010., Leon Španić 2011., te Mija Radosavljević 2013. Prva generacija, Benjamin Zec, Antonio i Matija Štifanić, imala je nekoliko zapaženih uspjeha, a poslije njih generacija Noa i Noel Čančar, Niko i Jan Štifanić, Ante Katalinić i Mija Radosavljević, koja je osvojila nekoliko pehara na prvenstvima Istre i PIG regije i Hrvatske.
Klub je 2011. godine imao najuspješniju ekipu u Istri, a 2009.godine klubu je uručena posebna nagrada, koju su samo oni do sada primili, za izuzetno velikog broja organiziranih natjecanja.Trener Stjepan Lukačić primio je nagradu Stolnoteniskog saveza Istarske županije za životno djelo radi nesebičnog zalaganja osnivanja čak desetak klubova u Istri. Posebno veliki uspjeh treba naglasiti organizaciju čak pet puta prvenstva Hrvatske osnovnih i srednjih škola u suradnji Osnovnom školom u Višnjanu i zahvaljujući ravnatelju prof. Ivo Topolnjaku. STK Višnjan je dva puta bio organizator prvenstva Hrvatske za veterane i za najmlađe kadete i kadetkinje. U 2011., godini najuspješnijih rezultata, Općina Višnjan uručila je Zahvalnicu treneru Stjepan Lukačiću za posebne zasluge razvoja sporta na Općini Višnjan. Isto tako priznanje primio je dugogodišnji predsjednik kluba Prof. Ivo Topolnjak nekadašnji ravnatelj Osnovne škole u Višnjanu koji je zaslužan da je klub organizirao toliki broj natjecanja.
U Glasu Istre o STK Višnjanu pisalo se 270 puta , a na portalima 70 puta , isto toliko i na Radio Centru Poreč. Kroz klub je do sada prošlo oko 70 učenika Osnovne škole Višnjan koji su naučili osnove stolnog tenisa. Zadnja je to priča trenera Stjepan Lukačića u Višnjanu, od sada će raditi samo na rekreaciji veterana, a i mladih početnika.
Nagrađeni sa priznanjima: Giogliola Rožar, Adriano Štifanić, Saša Brčić, prof. Ivo Topolnjak, Željko Marjanović, Graziano Černeka, Milan Dobrilović, Ailin Brgudac, ANgelo Matich, Nevia Poropat, Zdenko Čančar, Oskar Berneš, Anton Deklić, Robert Španić, Sanela Katalinić, Vedran Dekleva, Nenad Čendak, Radosava Vulović, Vlatka Dekleva, Valter Uran, Josip Garić, Mario Garić, Sanel Budimlić, Enis Ramadan, Werner Ramsch, Bilan Buretić, Benjamin Zec, Davide Dekleva, Filip Dekleva, Leon Španić, Jovana Vulović, Noel Čančar, Noa Čančar, Niko Štifanić, Jan Štifanić, Ante Katalinić, Mija Radosavljević, Tino Juričić, Asten Farina, Matija Štifanić, Antonio Štifanić, Natali Legović.