Dvije pobjede Zagreba, dva poraza Mladosti

FACEBOOK STK VARAŽDIN

U 2. kolu Superlige stolnotenisačica dvije pobjede su upisali Zagreb i Dr. Časl, koji je svoje susrete odigrao još prošlog vikenda. Zagrebačka Mladost je i dalje bez bodova nakon dva poraza na gostovanju kod Varaždina i TIS-a.

Najzanimljiviji meč 2. kola Superlige stolnotenisačica bio je onaj u Varaždinu, gdje je istoimena ekipa na krilima Nataše Skočilović, ovogodišnjeg pojačanja Varaždinki, svladala zagrebačku Mladost s 3:2 i stigla do prvih bodova ove sezone. Zanimljivo, svi mečevi su završeni u tri seta. Povele su gošće preko Borovec koja je iznenađujuće slavila nad Petek (3:0). Izjednačila je Skočilović pobijedivši Ćosić (3:0). Mladost je u vodstvo dovela Tomić pobjedom nad J. Vukelić (3:0). Za poraz u prvom meču se iskupila Petek svladavši Ćosić s 3:0, a Skočilović je istim rezultatom bila bolja i od druge mlade igračice Borovec za potvrdu pobjede domaće ekipe. Drugi poraz u danu i treći ukupno Mladost je upisala u gostima kod TIS-a (3:1). Raspored ih nije mazio jer u 1. kolu su igrale protiv prve, a u ovom kolu protiv druge i četvrte ekipe lanjske sezone. Za ekipu iz Savske dvije pobjede ostvarila je Vukelić svladavši Borovec (3:0) i Ćosić (3:1), a jednu je dodala Švarc pobijedivši Tomić s 3:1. Jedinu pobjedu gostujućoj ekipi donijela je Ćosić nakon što je okrenula 1:2 protiv S. Zajec (7, -10, -7, 7, 5).
Ekipa Zagreba je očekivano bila uvjerljiva na domaćem terenu i slavila nad Bjelovarom (3:0) i Mladosti iz Petrinje (3:1). Za domaće u susretu s Bjelovarom nije igrala Tubikanec, debitirala je Šibenčanka Miškić, a jedina dva seta ispustila je Rebić u pobjedi 3:2 (8, -9, -8, 6, 7) nad Grgić. S Petrinjkama također nije bilo većih problema. Jedinu pobjedu za gošće ostvarila je Gojković na drugoj poziciji svladavši dvije godine mlađu Miškić s 3:2 (8, -8, -9, 9, 6).
Mladost iz Petrinje je više sreće imala na gostovanju u Jastrebarskom, gdje je u neizvjesnom meču slavila s 3:2. Jaskanke su imale prednost 2-1, čak je i Marn u četvrtom meču povela 2:0 da bi na kraju Marinić sve preokrenula i slavila nakon pet setova (-3, -3, 8, 4, 5). Dva boda Petrinjkama i drugu pobjedu sezone osigurala je Murat, koja je s 3:1 svladala Matijašec. Jaska je utjehu pronašla u pobjedi nad Bjelovarom (3:0). Neizvjestan je bio tek susret Matijašec i Grgić u kojem je varaždinska igračica bila bolja s 3:2 (-7, 2, -5, 6, 9).
Dr. Časl je ranije odigrao oba susreta 2. kola i očekivano slavio s 3:0 na gostovanju kod Varaždina i pomlađenog TIS-a.