Juniori i kadeti formu za EP brusili u Medarskoj

Hrvatska juniorska i kadetska reprezentacija su posljednja dva dana u dvorani u Medarskoj brusile formu uoči omladinskog Europskog prvenstva, koje se od 6. do 15. srpnja igra u Beogradu.

Pod budnim okom trenera Željana Gaćine marljivo su trenirali Borna Petek, Leo Vekić, Rino Vidan i Luka Zlatkov, dok je Ivor Ban trenirao sa seniorima koji se pripremaju za nadolazeće turnire u Mađarskoj. 
-Bili smo na više lokacija, a baza nam je bila u Svetom Martinu. Onda smo mi juniori otišli na dan i pol u Bratislavu s njihovim juniorima odigrati. Po povratku smo otišli na još dva treninga u Sloveniju. Tako da što se tiče sparinga i onoga što smo tamo odrađivali je bilo jako dobro. Jedino je šteta što su pripreme tako kratko trajale, nekih 9-10 dana. Navikli smo se duže pripremati, bar dva tjedna. Znalo je biti i po mjesec dana, ali dobro što je tu je. Svima je valjda jednako. Doduše, nama je škola kasno završila - kazao je trener Gaćina.
IMG 20220704 120336
Završne pripreme odrađivali su i Gabriel Marjanović, Deni Vale i Andrej Mrkić, koje predvodi trener Luka Vrančić.
-U principu imali smo dosta kratke pripreme. Par proteklih puta kada sam trenirao kadetske i juniorske reprezentacije trenirali smo puno dulje, treniralo se po tri, četiri tjedna. To je jedna sasvim druga priča onda. Imali smo nekakvih tjedan dana u Svetom Martinu, tri dana u Medarskoj pa smo išli na sparing u Otočec i to dosta kratko. Bilo je nekih dva tjedna priprema i tu se ne može ništa posebno napraviti, ne može se napraviti baza -ističe trener Vrančić.
Kadeti 6. srpnja otvaraju sa Švedskom, a juniori s Norveškom.
IMG 20220704 122123
IMG 20220704 121717