Hrvatska saznala suparnike na Europskom U13 Challengeu

Hrvatska reprezentacija saznala je suparnike na Europskom U13 Challengeu, koji će se od 16. do 19. lipnja održati u Podgorici.

Hrvatska će igrati u skupini D zajedno s Portugalom, Švicarskom i Sjevernom Makedonijom. Na svojoj premijeri Europski U13 Challenge, organiziran kao proba za buduće Europsko U13 prvenstvo, donosi i neke novine. U Podgorici će biti testiran novi sustav natjecanja - mješovito ekipno.
U mješovitoj ekipnoj konkurenciiji svaki tim se sastoji od dva igrača i dvije igračice. U prvom meču će se susresti mješoviti parovi svake ekipe. Slijedi susret igračica koje nisu bile uključene u prvom meču, a treći na rasporedu je dvoboj dvaju igrača koji nisu igrali mješovite parove. U posljednja dva meča sudjeluju igrači i igračice koji su već igrali meč mješovitih parova.
U prvoj i drugoj fazi natecanja igrat će se svih pet mečeva. Rezultat može biti 5:0 (donosi 5 bodova), 4:1 (4 boda), 3:2 (3 boda), 2:3 (2 boda), 1:4 (1 bod), 0:5 (0 bodova). Ukupno se natječe 21 ekipa, a prvo i drugoplasirani u svakoj skupini prolaze dalje u drugu fazu natjecanja. Pobjednici skupina u drugoj fazi ulaze u borbu od 1. do 4. mjesta.
Mečevi počinju u četvrtak, dok je finale na rasporedu u subotu. Pojedinačno će se igrati za vikend, a u muškoj i ženskoj konkurenciji nastupit će 42 igrača.
Hrvatsku predstavljaju Deni Vale i Petar Zidarić te Lana Benko i Leeloo Han Vukelja, a vode ih treneri Nataša Skočilović i Željan Gaćina.