Vrsar po prvi put domaćin seniorskog PH

Od utorka do četvrtka (31. kolovoza - 2. rujna) u Vrsaru će se igrati državno prvenstvo seniora i seniorki.

Dosadašnjih godina domaćin seniorskog prvenstvo Hrvatske bili su Sveti Martin i Varaždin, no ove godine po prvi put domaćin će biti istarski gradić na samom ušću Limskog kanala.
- S obzirom na izgrađenu novu dvoranu ušli smo u ovu priču sa Savezom, i u suradnji s općinom Vrsar i hotelskom kućom Maistra. Ovo nam je prvi put da organiziramo državno prvenstvo za seniore i seniorke te se trudimo da sve prođe u najboljem redu. Klub postoji 17 godina, polako smo se dizali, zadnjih godina smo članovi Superlige te je sada je cilj da zadržimo taj status. Cijelo vrijeme imamo odličnu podršku lokalne i turističke zajednice te općine Vrsar - istaknuo je Miodrag Banjac, predsjednik STK Vrsar.
Kod seniora nositelji su Tomislav Pucar, Andrej Gaćina, Frane Kojić, Filip Čipin, Ronald Ređep, Filip Zeljko, Miho Simović i Lovro Zovko te oni neće igrati kvalifikacije. Kod djevojaka nositeljice su Ivana Malobabić, Andrea Pavlović, Petra Petek i Dorina Srebrnjak te isto neće igrati kvalifikacije.
Naslov prvaka brani Andrej Gaćina, koji će u Vrsaru juriti deseti naslov prvaka. Naš najiskusniji reprezentativac igrat će samo pojedinačni dio. Kod djevojaka naslov brani Andrea Pavlović, a natjecat će se i u parovima (Petra Petek) i miksu (Aleks Krstevski).
Natjecanje u utorak kreće od 14 sati s kvalifikacijama seniora, dok seniorke kreću od 17.30 sati. Finalne borbe na rasporedu u četvrtak od 15.40. Finale seniorki je od 16.40, a seniora u 17.30.

Lanjski osvajači medalja

Seniori
Pojedinačno: 1. Gaćina, 2. Pucar, 3. Ređep i Čipin
Parovi: 1. Simović/Kolarek, 2. Zeljko I./Mijatović, 2. Krstevski/Kuzmić i Horvat/Runjić F.

Mješoviti parovi: 1. Ređep/Sun Jiayi, 2. Šantek/Vukelić, 3. Čipin/Srebrnjak i Zeljko I./Jazbec

Seniorke
Pojedinačno: 1. Pavlović, 2. Jeger, 3. Petek i Tubikanec
Parovi: 1. Sun Jiayi/Jeger, 2. Petek/Malobabić, 3. Pavlović/Vukelić i Tubikanec/Srebrnjak