Derbi kola pripao TIS-u, Malinska bez stresa

Dr. Časl i TIS su jedine ekipe koje su 8. kolo Superlige prošle neokrznute.

Dr. Časl je imao lagan posao s istarskim ekipama, Pulom (3:0 ) i Vrsarom (3:0), koje su istrčale u pomlađenim sastavima, te su prvakinje nastavile niz bez poraza (13-0).
TIS je četiri boda upisao na gostovanju kod varaždinskih ekipa. Ovog puta nije bilo toliko stresa sa Starrom (3:1), kao u prvom dijelu sezone kada je pobjeda stigla nakon pet mečeva. No, ekipi iz Savske puno je draža pobjeda iz derbija kola. U gostima kod Varaždina, TIS je slavio s 3:2 te je ostala u utrci za naslov prvaka. Kao i u prvom njihovom dvoboju susret je riješen tek nakon pet mečeva. Otvaranje je pripalo Varaždinkama, Petek je s 3:2 (-9, 8, -8, 7, 6) svladala Vukelić. Gošće su izjednačile preko Cakol, s 3:0 pobijedila Matijašec, no domaća ekipa je opet vodila nakon što je Franović s 3:1 pobijedila Švarc. Slijedio je ključan susret, dvije perjanice svojih sastava i vodećih igračica po učinku u sezoni. Ovog puta bolja je bila Cakol (14-3) i to s 3:0, a pritom je Petek nanijela treći poraz ove sezone (21-3). Ukupnu pobjedu potvrdila je Vukelić svladavši Matijašec s 3:0.
Varaždin se utješio slavljem nad Mladosti (3:1). Za gošće jedinu pobjedu ostvarila je Ćosić nad Matijašec (3:1), dok su svi ostali susreti riješeni u tri seta. Petek je pobijedila Tomić i Ćosić, a Franović je bila bolja od Ilić.
Mladost se, pak, utješila pobjedom protiv drugog varaždinske ekipe, Starra (3:0). Nakon što je Tomić okrenula 2:1 protiv Borovec, Zagrepčanke do kraja susreta nisu ispustile set.
Aquaestil je također imao lagan posao u ovom kolu. Protiv pomlađenih istarskih ekipa upisao je dvije pobjede, Pula (3:1) i Vrsar (3:1).
Bjelovar je opasno živio u susretu s Crikvenicom (3:2), koja ove sezone još ne zna za pobjedu. Gostujuću ekipu predvodila je Knežević, koja je s 3:0 svladala Šantek i s 3:1 Ramić. Ključnu pobjedu za domaću ekipu ostvarila je Grgić. U trećem susretu domaća igračica je s 3:2 (-5, 5, 7, -12, 5) svladala Radaković. Ostale dvije potpisale su Ramić i Šantek nakon što su s 3:0 svladale Košuljandić. Bjelovarčanke su imale još jedan bitan meč, onaj s Malinskom Dubašnicom, ali u tome susretu nisu uspjele slaviti. Ovog puta je bilo puno manje drame i stresa za Malinsku nego u njihovom prvom dvoboju. Za podsjetnik, tada je ekipa s Krka, nakon vodstva od 2:0, do pobjede stigla u petom setu petog meča. Jazbec je s 3:2 (2, -6, -1, 6, -6) svladala donedavnu suigračicu Šantek, a potom je Magličić s 3:1 bila bolja od Ramić. Grgić je smanjila protiv Šakić (3:0), a da će važni bodovi put Krka pobrinula se Magličić koja je svladala Šantek s 3:0.