ITTF pomaže Hrvatskoj

Svjetska stolnoteniska federacija (ITTF) uključila se u pomoć Hrvatskoj i područjima koja su pogodili razorni potresi.

Nakon što je Hrvatski stolnoteniski savez  aplicirao za pomoć te uz angažman naše stolnoteniske legende Zorana Primorca, 'ITTF TableTennisUnited Fundraising Campaign' odobrilo je pomoć za najugroženije i to u vrijednosti 10 tisuća američkih dolara. 
- Ujedinjeni stojimo, zajedno ćemo prevladati probleme! Hrvatsku su zadesila  teška vremena s nedavnim potresima i koronavirusom. Tužno mi je kad vidim takvu tragediju u našoj stolnoteniskoj obitelji. Međutim, ponosan sam na naš ITTF, koji je, još jednom, pokazao da je naš sindikat dovoljno jak i učinkovit da podrži one kojima je pomoć prijeko potrebna - istaknuo je Thomas Weikert, predsjednik ITTF-a. 
Kampanja prikupljanja sredstava je zajednička akcija stvorena unutar ITTF-a, a upravlja se putem zaklade. Inicijativa prikuplja donacije, a prosljeđujući ih članovima i organizacijama u cijeloj stolnoteniskoj obitelji, bilo nacionalnim, regionalnim ili lokalnim sredinama, trenerima ili sportašima po potrebi. S obzirom na razorne potrese i teške ekonomske uvjete akcija je usmjerena na klubove s područja Sisačko-moslavačka županije. 
- Svi hrvatski stolnotenisači, treneri i članovi naše udruge vrlo su zahvalni na podršci. Pogođeni klubovi su vrlo važni za hrvatski stolni tenis, a trenutno moraju putovati u Zagreb kako bi igrali. HSTS će im pomoći gdje god je to moguće da se što prije vrate treningu - kazao je Zlatko Pospiš, predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza. 
- Veliko hvala ITTF zakladi ' Table Tennis United' na izdašnoj donaciji. Stravičan potres, zajedno s pandemijom, potresao je cijelu Hrvatsku. Za mene kao Hrvata ova pomoć puno znači, ovo će nam dati nadu da ćemo se uskoro vratiti igrati stolni tenis i oporaviti se od ove tragedije - istaknuo je Zoran Primorac. 

Petrinja potres