ETTU Juniorska kategorija odsad do 19 godina

Održan je izvanredni kongres Europske stolnoteniske unije, a glavne teme bile su razmatranje proračuna prihoda i rashoda za 2021., plan natjecanja i događaja ETTU-a, kao i rezultati pregovora s ITTF-om.

Delegati Kongresa odobrili su nacrt proračuna za 2021. godinu i financijsko izvješće za 2020. Zamjenik predsjednika ETTU-a Pedro Moura izvijestio je kongres o odnosu ETTU-a i ITTF-a odnosno o razgovoru predsjednika ITTF-a Thomasa Weikerta, predsjednika ETTU-a Igora Levitina te predsjednika niza nacionalnih udruga. Rasprava je pokazala da nesuglasice nisu u potpunosti riješene te je dogovoren nastavak pregovora dok se problematična pitanja u potpunosti ne riješe.
Jedna od najvažnijih novih informacija je da se juniorska kategorija produljila i da je to sad i službeno potvrđeno. Kako bi prilagodili mlađu dobnu kategoriju u skladu s odlukom Upravnog odbora ITTF-a (19. studenoga 2020.), juniorska kategorija ubuduće će biti do 19 godina, a ne do 18 godina kao što je to bio slučaj dosad. Ta odluka primjenit će se već na omladinskom Europskom prvenstvu u Zagrebu 2021.   
Svi voditelji ETTU-a, Neven Cegnar (razvoj), Alen Ivančin (natjecanje) i Beatrice Romanescu (marketing), predložili su planove rada za sljedeće četiri godine u svojim područjima djelovanja. Odlučeno je da se nacrti planova rada pošalju na razmatranje nacionalnim udrugama te da se do 1. ožujka 2021. omogući davanje prijedloga za njihovo daljnje odobravanje na sastanku Izvršnog odbora ETTU-a u ožujku.
Također, na redovitom sastanku Izvršnog odbora ETTU-a pregledan je ETTU kalendar događanja i natjecanja za 2021. godinu, a posebna pažnja posvećena je europskim olimpijskim kvalifikacijama pojedinačno, koje su pomaknute na travanj.
Predsjednik je pozvao članove Izvršnog odbora da razmotre brojne nove nagrade, poput igrača godine, trenera godine i nade godine.