Pula iznenadila Zagreb, povijesne pobjede Cibalije

U prošlom kolu HEP Superlige stolnotenisača nisu se odigrala dva susreta, ovog puta u 4. kolu čak tri susreta.

Jedan od tih susreta trebao je biti i derbi lige, Libertas Marinkolor protiv Starra, ali susret je odgođen radi koronavirusa. No, Pituri su odigrali barem jedan susret ovog vikenda, pobjedom nad Dugim Selom (3:0) upisali su šestu pobjedu ove sezone.
Inače, bilo je to vrlo zanimljivo kolo, dosad možda i najzanimljivije po rezultatima. Pula je izgubila od Donata (3:1), ali je zato na svom terenu iznenadila Zagreb i to nakon što su gubili 2:0 u mečevima. Maglić je dobio Vekića (3:0), a Ban istim rezultatom Krstevskog. No, uslijedio je totalni preokret Puljana. Milohanović je s 3:1 svladao Zovka, a potom je Vekić s 3:2 (10, -5, 5, -6, 8) pobijedio Bana. U odlučujućem susretu Krstevski je s 3:0 pobijedio Maglića i potvrdio vrlo važna dva boda za pulsku momčad. Zagreb se utješio gostujućom uvjerljivom pobjedom kod Srdoča (3:0).
Donat je prošlo kolo imao polovičan uspjeh, bodove iz Zadra odnio im je Vodovod, no u ovom kolu su slavili na gostovanjima kod već spomenute Pule i Srdoča (3:1).

cibalia 2020


Cibalia je dočekala povijesnu pobjedu u HEP Superligi. Na domaćem terenu svladana je Požega i to na zanimljiv način. Naime, do pobjede su stigli iako im je prvi igrač Zeljko upisao dva poraza, a ukupnu pobjedu su potvrdili u petom meču petog susreta. Odmah na otvaranju gostujući igrač Mihaljević je s 3:1 bio bolji od Zeljka. Vinkovčani su preokrenuli nakon što je Lončar s 3:1 svladao Jakelića, a Biber s 3:1 bio bolji od Mateše, a za izjednačenje Jakelić je s 3:0 nadigrao Zeljka. U odlučujućem susretu Lončar je u pet setova (12, -2, 8, -8, 7) bio bolji od Mihaljevića i prometnuo se u junaka povijesne vinkovačke pobjede. No, Cibalia nije na tome stala s obzirom na to da su lijep vikend zaokružili s pobjedom nad Slavonskim Brodom (3:0), no to već spada u kategoriju očekivanog.
Požega je dva uzastopna susreta izgubila s 3:2, no sve su naplatili u susretu s Vodovodom. Na gostovanju u Osijeku slavili su s 3:0 te upisali drugu pobjedu ove sezone. Vodovod je očekivano slavio protiv Slavonskog Broda (3:0).