TIS bolji od Varaždinki, Hodošan istupio iz lige

U 2. kolu HEP Superlige stolnotenisačica dr. Časl, Aquaestil i TIS su upisali po dvije pobjede.

Braniteljice naslova iz Dedića slavile su nad mlađahnom Pulom (3:0), dok se susret s Vrsarom nije ni odigrao (3:0 bb) te će se istarskoj ekipi oduzeti bod. Dugorešanke su svladale mlađahne sastave Vrsara (3:0) i Pule (3:1), a TIS je od spomenutog trojca imao najneizvjesnije mečeve.
U susretu s Varaždinom ekipa iz Savske je slavila nakon pet susreta (3:2). Gošće je u igri držala Petek, koja je oba meča slavila s 3:2. Protiv Vukelić je okrenula 0:2, a protiv Cakol 1:2. U odlučujućem susretu Vukelić, novo pojačanje zagrebačke ekipe, je s 3:1 (-10, 6, 9, 10) bila bolja od Franović. U drugom susretu TIS je malo izmijenio sastav, da bi nakon trećeg susreta Starr vodio 2:1. Borovec je iznenadila Švarc 3:2, a potom je Kovaček s 3:1 svladala Benko. No, da se ne dogodi iznenađenje pobrinula se Vukelić, s 3:1 pobijedila Borovec, a u igru je ušla Cakol te s 3:0 svladala Štrigu. Varaždin je u istom kolu gostovao kod Mladosti (3:1). Na startu meča Franović s je s 3:0 pobijedila Ćosić, a da će bodovi u Varaždin pobrinula se Petek, koja je slavila u oba svoja susreta. Mladost je utjehu pronašla u pobjedi nad Starrom (3:0). Neizvjestan je bio susret Tomić i Borovec, u kojem je iskusnija zagrebačka igračica slavila u fiksu petog seta (-4, 8, 4, -9, 12). Osim toga zagrebačka ekipa je ispustila dva seta.
Bjelovar je slavio kod Crikvenice (3:0), no za potpuni bodovni gostujući ulov ispriječila im se Malinska Dubašnica (2:3). Ekipa s Krka je bolje otvorila susret i na krilima Jazbec i Magličić povela 2:0. Uslijedio je niz gošći, Grgić je očekivano slavila s Turčić (3:0), a potom je Ramić okrenula 1:2 s Jazbec (-7, 11, -2, 7, 7). U neizvjesnom petom susretu Magličić je slavila nad donedavnom suigračicom Šantek u fiksu petog seta (6, -8, 4, -6, 10). Važna pobjeda za Malinsku, koja ove godine na trećoj poziciji ima mlade domaće igračice. 
Najavljivalo se da bi se to moglo dogoditi, a sada se i obestinilo. Hodošan je istupio iz natjecanja te će se do kraja sezone u HEP Superligi igrati 11 klubova.