Zagreb Open će se igrati početkom listopada!

Sada je i službeno, Zagreb Open će se ipak održati ove godine!

Čelnici HSTS-a odlučili su nastaviti tradiciju ovog popularnog turnira, koji se prvotno trebao igrati u travnju pod okriljem ITTF-a. No, pandemija COVID-19 je učinila svoje te praktički izbrisala cijelu međunarodnu sezonu. Gotovo sva veća natjecanja kao i ITTF turniri su otkazani do kraja godine. No, usprkos svemu čelnici HSTS-a odlučili su da će se Zagreb Open igrati. Doduše, u nešto izmijenjenom obliku od onog što smo dosad navikli.
Fokus će biti na domaćim igračima, no očekuje se i dolazak stranih igrača. Direktor Renato Čengić trenutno je u pregovorima s jednom velikom europskom zvijezdom, koja bi se prema sadašnjim informacijama rado odazvala na turnir.
- Postoji i veliki interes inozemnih igrača i igračica, no o točnim brojkama ćemo naknadno. Sve u svoje vrijeme jer je ipak specifična situacija - istaknuo je Čengić.
Zagreb Open bi se trebao igrati 1. i 2. listopada 2020. u Domu sportova. Kvalifikacije bi trebale biti 1. listopada (četvrtak), a glavni ždrijeb 2. listopada (petak). Osam nositelja bit će direktno plasirana u glavni ždrijeb, dok će ostali morati u kvalifikacijske skupine s po 3 ili 4 igrača. Prijavnina je 50 eura po igraču, a prijaviti se može već sada pa sve do 21. rujna i to na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Turnir će se igrati samo u pojedinačnoj konkurenciji, a najbolji u muškoj i ženskoj konkurenciji osvojit će 1200 eura. Drugoplasiranima će pripasti po 600 eura, a trećeplasiranima po 300 eura. Također, igrat će se i U-21 turnir (M/Ž), pobjednici će dobiti po 500 eura, a drugoplasirani po 250 eura.
Naravno, turnir će se odvijati pod strogim medicinskim nadzorom i u skladu s COVID-19 protokolom, te će svi uvjeti za potpuno siguran turnir biti na najvišem mogućem nivou.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na sljedećem linku: Prospectus Zagreb Open 2020.