Poziv osobama s dijagnozom Parkinsonove bolesti da se uključe u stolni tenis

Pozivaju se osobe s dijagnozom Parkinsonove bolesti da se uključe u organizirano i stručno vođeno igranje stolnoga tenisa kao fizikalne terapije sa poboljšavanje općeg zdravstvenog stanja.

Nenad Bach, naš poznati glazbenik i mirovni aktivist, idejni je začetnik programa PingPongParkinson i on se na svom osobnom primjeru uvjerio za dobrobit igranja stolnoga tenisa. PingPongParkinson prepoznala je i Svjetska stolnoteniska federacija i stavila ga pod svoje okrilje, a bila je i sponzor prvog Svjetskog prvenstva PingPongParkinson u New Yorku u listopadu prošle godine.
Molimo zainteresirane osobe, bez obzira na znanje igranja stolnoga tenisa, da se jave kako bi po gradovima Hrvatske organizirali stručne treninge. U 2022. u Zagrebu je planirano Svjetsko prvenstvo PingPongParkinson, te će svi zainteresirani igrači moći biti dio toga događaja. Svi zainteresirani za igranje stolnog tenisa u Hrvatske mogu se javiti na PingPongParkinson Hrvatska, na mobitel 098 249 416 (Krešo Grobenski) ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.