Pucar: Za UMMC sam potpisao na tri godine

Tomislav Pucar oprostio se od Bundeslige. Nakon odigrane sezone u najjačoj europskoj ligi oprostio se od svog njemačkog kluba Fulde.

vij- Ligu smo završili na desetom mjestu, prvi iznad zone ispadanja. Iza mene je dosta naporna sezona, svaki meč je bio na 'nož'. Klub se odlučio da će na trećoj poziciji igrati mlađi igrač tako da smo sve 'vukli' Filus i ja. Uz ovakav sistem to nam nikako nije odgovaralo. Koliko čujem i to će se mijenjati, od sljedeće sezone neće se više igrati parovi. Na kraju sam ostvario 16 pobjeda i devet poraza - kazat će Pucar.
Novi iskorak u karijeri je potpis za jedan od najjačih europskih klubova koju vodi naš proslavljeni stolnotenisač Zoran Primorac. Odlične igre našeg najbolje rangiranog stolnotenisača nisu prošle nezapaženo te će 24-godišnji hrvatski reprezentativac nakon Pule, Zagreba, Bad Homburga, Kolpinga i Fulde karijeru nastaviti u UMMC-u. 
Riječ je o o klubu iz grada Verkhnaya Pyshma, koji ima šezdesetak tisuća stanovnika te je smješten u neposrednoj blizini Ekaterinburga, četvrtog najvećeg ruskog grada. Klub je osnovan 2007., a od tada su pet puta bili prvaci Rusije. Često su u završnicama europskih natjecanja, jednom su osvojili Europski kup, dok su u Ligi prvaka dvaput završili na drugom mjestu. U ovoj prekinutoj sezoni izborili su polufinale Lige prvaka. Često su se u završnicama susretali s fantastično jakim Fakel Gazpromom, čija je momčad bila sastavljena od najboljih europskih igrača kao i odličnih Kineza. Zanimljivo, lani su poraženi u finalu Lige prvaka baš od Fakel Gazproma, da bi im se osvetili u finalu ruske lige.
- Potpisao sam na tri godine i to mi odgovara jer ću se moći više fokusirati na svoj napredak, više treninga, Pro Toureve itd. Također, ruska liga će mi odgovarati jer nemaju puno mečeva tijekom sezone već se sve igra turnirski.
No, tek treba vidjeti kako će se sve razvijati zbog pandemije Covida-19.
- Ne znam kakva je trenutna situacija, jedino što znam da im liga počinje u listopadu. Nadam se da će sve biti u redu do tada. Klub je uvijek pucao na vrh u svim natjecanjima i tu se ne bi trebalo ništa mijenjati - zaključio je hrvatski stolnotenisač.

 

Gaćina prema Poljskoj

Standardni član UMMC-a do nedavno je bio Andrej Gaćina (33), 47. igrač svijeta. No, nakon četiri vrlo dobre sezone i dva trofeja ruskog prvaka karijeru će nastaviti u poljskom Dekorglass Dzialdowu. Riječ je o klubu koji je u pravilu u vrhu poljske lige, od sezone 2015./2016. uvijek su završili na drugom ili trećem mjestu. Prisutni su i u europskim natjecanjima, a najveći uspjeh kluba je iz sezone 2017./18. kada su osvojili Europski kup.