Aquaestil proslavio 60 godina

STK Aquaestil iz Duge Rese, klub svjetskog prvaka Antona Tove Stipančića i brojnih višestrukih državnih prvaka, u 2019. je proslavio je 60 godina uspješnog djelovanja.

Pred kraj 1959. u sklopu sportskog društva Duga Resa, a pod okriljem tadašnjeg industrijskog giganta Pamučne industrije, sportski entuzijast Josip Stojković osnovao je stolnotenisku sekciju. Pod vodstvom trenera Trupkovića, Vrane i Severa klub je brzo napredovao i uskoro postao jedan od najuspješnijih u bivšoj državi. Braća Stipančić, Vukmanić, Rajčević, Duganić, Kovačić itd. pronijeli su ime Duge Rese čitavom Europom.
Anton Tova Stipančić najuspješniji izdanak dugoreške stolnoteniske škole. Proslavio se nizom medalja na europskim prvenstvima, a vrhunce karijere imao je na svjetskim prventvima u Calcutti 1975. gdje je s tri osvojene srebrne medalje bio najuspješniji natjecatelj čitavog prvenstva, te u Pjongyangu 1979. gdje se s partnerom Dragutinom Šurbekom okitio i svjetskim zlatom.
- Od 1989. klub djeluje pod mojim ravnanjem i u tom periodu Aquaestil se premetnuo se u jedan od vodećih hrvatskih klubova po broju reprezentativaca Hrvatske, broju medalja na europskim prvenstvima te ostalim domaćim i međunarodnim uspjesima - istaknuo je Nikica Vukelja, trener i sportski direktor kluba.
- Najznačajniji ekipni uspjeh klub je ostvario u sezoni 2001./02. plasmanom u polufinale Kupa europskih prvaka, još dva puta igrao je u polufinalima Kupa Nancy Evans, četiri puta osvojio je naslov državnog prvaka u ženskoj Superligi, a osam puta bio je doprvak države. U posljednjih 30 godina 20 članova kluba nosilo je reprezentativni dres, a devetero: Ivana i Bojana Poljak, Ivana Kovče, Sanda Škrtić, Cornelia Vaida, Andrea Bakula, Mirela Đurak, Ema Marn i Andrea Pavlović, osvajale su medalje na europskim prvenstvima. Klupski i dugogodišnji reprezentativni trener Nikica Vukelja vodio je hrvatske reprezentacije do pet ekipnih medalja na europskim prvenstvima, uključujući i do sada jedina dva ekipna zlata za hrvatski stolni tenis na europskim prvenstvima; 1997. u Topolcanyima i 1999. u Fridek Mysteku - poručili su iz Aquaestila te dodali da su dvije igračice kluba, Andrea Bakula i Cornelia Vaida, nastupile su na Olimpijskim igrama, a Andrea Pavlović i trener Nikica Vukelja 2018. su predstavljali Hrvatsku na omladinskim Olimpijskim igrama u Buenos Airesu.
- STK Aquaestil poznat je i po izuzetno bogatoj međunarodnoj suradnji te je posljednjih godina često mjesto priprema reprezentativaca i reprezentatvki Švedske, Finske, Češke, Slovačke, Slovenije, Engleske, Nizozemske, Bjelorusije, Poljske, Brazila, Belgije i Italije. Od ove godine u Dugoj Resi treniraju i ponajbolji mladi igrači i igračice SAD-a i Kanade. Posljednjih dvadesetak godina STK Aquaestil je najuspješniji sportski kolektiv Karlovačke županije - zaključio je Vukelja.

Aquaestil 60godina 3

Aquaestil 60godina 1

Aquaestil 60godina 2

Aquaestil 60godina

Aquaestil 60godina 5