Hrvatska šesta na Euru, izbornik ponosan na dečke

ITTF

Hrvatska muška seniorska reprezentacija na kraju je šesta u Europi! U posljednjem meču ekipnog Europskog prvenstva u Luksemburgu naši dečki su poraženi od Švedske sa 3:1.

Očekivani rasplet događaja s obzirom da smo nastupili bez prva dva igrača, Andreja Gaćine i Tomislava Pucara. Vrijedi izdvojiti odličnu igru Filipa Čipina, koji je nadigrao Para Gerella sa 3:1, inače trećeg švedskog igrača koji drži 39. mjesto na svijetu, dok je Čipin 275.
- Nakon perioda od mjesec i pol dana jako sam zadovoljan, postigli smo iznimno dobar rezultat. Doduše, kad ne osvojiš medalju uvijek misliš da je moglo bolje. Što je najbolje i mogli smo do medalje. Možda to ne bi bilo objektivno, ali uz malo sreće moglo se i to ostvariti. Definitivno, šesto mjesto za mene je jako dobar rezultat, objektivno ispred nas su sve jače momčadi od nas. Za nešto više sva tri igrača moraju biti u svom svom najboljem izdanju, a realno pitanje jel bi i to bilo dovoljno. Treba se tu poklopiti još dosta stvari. Osobno sam ponosan, ali baš na sve - rezultat, dečke, njihove nastupe, kako je klupa reagirala, atmosferu... - objašnjavao je izbornik Neven Karković.
- Žao mi je što Frane nije bio u svom najboljem izdanju, moguće da je prerano ušao u formu s obzirom na izvedbe za klub ili da je jednostavno izgorio od prevelike želje i nadanja. Također, imao je i zdrastvenih problema, i njega i Čipina je uhvatila želučana viroza, što je sigurno utjecalo da u određenim trenucima ne mogu dati maksimum. Što se tiče ostalih stvarno su bili odlični, Pucar je izašao iz mini krize, Kolarek ispunio zadano, Čipin je zadnjih mjesec dana igrao najbolji 'pingić' u karijeri, a Gaćina je odlično vodio momčad. U tom zadnjem meču s Freitasom je nedostajalo i sreće.Unatoč porazu odigrao je najbolji meč u ovoj godini.
Za kraj se Karković zahvalio i 'pratećem' dijelu momčadi.
- Imali smo posebnog fizioterapeuta Gorana Krušelja, koji ne samo da je sanirao ozljede već je svakodnevno pozitivno utjecao na atmosferu. Sigurno očekuujemo i daljnju suradnju s njim. Kao i s Kristijanom Blaževićem, koji ih je odlično fizički pripremio.

Za 5. mjesto
Hrvatska - Švedska 1:3
Kojić - Persson 1:3 (-5, -7, -5), Čipin - Gerell 3:1 (8, 13, -7, 2), Kolarek - Kallberg 0:3 (-4, -7, -5), Kojić - Gerell 1:3 (8, -6, -6, -4)