Andrej Gaćina u poluzavršnici parova

gacina_freitas1Andrej Gaćina, naš mladi reprezentativac, izborio je plasman u poluzavršnicu ITTF Pro Toura u katarskoj Dohi. Gaćina je u paru s Portugalcem Marcosom Freitasom izborio poluzavršnicu turnira, gdje su nakon velike borbe izgubili od Kineza Ma Lina i Zhang Jikea 2:4 u setovima. U prvom setu Gaćina i Freitas su propustili vodstvo od 7:2, da bi u "fiksu" drugog seta bili mirnije ruke te su izjednačili omjer na 1:1 u setovima.

Treći set Gaćina i Freitas riješavaju u svoju korist 11:7, da bi tim rezultatom Kinezi uzvratili u četvrtom setu. U petom setu Gaćina i Freitas propuštaju set loptu kod 10:9, te gube taj set 10:12, da bi favorizirani Ma Lin i Zhang Jike šesti set riješili u svoju korist, također rezultatom 12:10. U prvom kolu glavnog turnira Gaćina i Freitas su pobijedili prve nositelje turnira Singapurce Gao Ninga i Yang Zia 3:0 u setovima, da bi u četvrtzavršnici rezultatom 4:1 svladali Austrijance Daniela Habesohna i Roberta Gardosa.

U pojedinačnim borbama svi naši predstavnici bili su sudionici pravih triler susreta. Krenimo redom.

Tamara Boroš je na najboljem putu povratku staroj formi. Nakon što je u Engleskoj svladala Zhang Rui, te ekipu Mladost Iskona dovela u poluzavršnicu Superlige, Tamara Boroš je u Dohi prošla skupinu bez većih problema, te odigrala sjajan susret s 25. igračicom aktualne svjetske rangliste, Tajpežankom Huang Yi-Hua. U vrlo neizvjesnom i izjednačenom susretu Tamara Boroš je izgubila 3:4 u setovima, gdje je sedmi set završio rezultatom 11:9 za igračicu iz Kineskog Tajpeha.

Zoran Primorac je odigrao pravi triler susret u prvom kolu s dvadesetjednogodišnjim Japancem Kenji Matsudairom. Dvostruko mlađi Japanac konstatno je imao set prednosti, da bi smo kod rezultata 3:3 u setovima bili svjedoci prave stolnoteniske drame. Primorac je vodio u sedmom setu 10:8, da bi Matsudaira odveo susret u produžetak, gdje je Primorac bio mirniji te je set, a samim time i susret, riješio u svoju korist rezultatom 14:12. U drugom kolu od Primorca bolji je bio, trenutno svjetski broj 1, Nijemac Timo Boll rezultatom 4:0. Međutim, rezultat ne prikazuje stvarno stanje u susretu, jer su prva tri seta bila odlučena u samim završnicama setova.

Roko Tošić je izgubio od Marcosa Freitasa 3:4 u setovima, u susretu punom preokreta. Freitas je vodio 2:0 u setovima, Tošić preokrenuo na 3:2, da bi posljednja dva seta Freeitas dobio rezultatom 11:7 i 11:9.

Andrej Gaćina je izgubio od Dmitriya Ovtcharova 2:4 u setovima, ali je u petom setu kod rezultata 2:2 u setovima Gaćina propustio vodstvo od 8:4.