Rakovac nema tremu od SP-a, Petek se nada dobrom ždrijebu

lea scwechatSvjetsko prvenstvo je pred vratima, a kako bi pružila što bolje predstave na toj velikoj smotri najboljih Lea Rakovac pripremala se u Japanu. Trenirala je zajedno s japanskom reprezentacijom, radilo se nemilosrdno, zato ne treba čuditi što su joj prve riječi bile:

- Umorna sam, baš umorna.

 

U kampu se treniralo od 9 do 12 sati, pa potom od 14.30 do 18.30. Gladiatorski program, koji nije za svakoga. Ipak, naša mlada nada svjesna je da joj je ovo bila odlična prilika za učiti od najboljih.

- Ovdje smo trenirali dosta drukčije nego dosad, treninzi su puno duže trajali. Presretna sam da sam imala mogućnost trenirati s ovako dobrim igračicama, devedeset posto njih su jače od mene. Na meni je bilo da dam sve od sebe.

Što očekuje od nastupa u Suzhou, ima li tremu…?

- Nemam nikakvu tremu, čak i ne razmišljam o nekakvim rezultatima. Jednostavno, znam da me očekuje mnogo vježbanja, pogotvo ovih nekoliko godina gdje će mi biti treninzi biti važniji nego sami rezultati.

S njom je bio i izbornik Neven Cegnar. On je i dogovorio njen kamp u Tokiju, a sve to je već nebrojeno puta prošao.

- Program je bio težak, konkurencija strašna. Recimo da bi Lea u nekom jakom dobrom ritmu mogla konkurirati tek pet do šest igračica. S ostalima, trenutno, jako teško. Treniralo se mnogo više, pa i njen organizam je dosta trpio. Također, problem je bila i prehrana, jer nije navikla na ovaj način ishrane. Uvjeti su bili stvarno vrhunski, osim dobrog smještaja, uvjeta za treninge, ovdje je bio veliki fond igračica s različitim stilovima. Ima sreću da nije doživjela neka druga vremena, da vidi što znači živjeti i trenirati u katastrofalnim uvjetima. Ali, moram je pohvaliti, radila je stvarno dobro. Imala je prvih tri dana za prilagodbu, nakon toga je krenula u pravi dril.

Okrio je Cegnar i planove za budućnost.

- S obzirom da su 2020. Olimpijske igre baš u Tokiju plan je da svake godine dođemo ovdje na 60-tak dana.

I dok su izbornik Cegnar i Rakovac u Japanu, ostale naše dvije predstavnice za SP su se pripremale u Hrvatskoj, točnije Varaždinu. Petra Petek i Tian Yuan u četvrtak su otputovale za Kinu.

- Ovo mi je drugo SP, prvi put nastupila sam u Parizu prije dvije godine. Tada sam zaustavljena u posljednjem kolu kvalifikacija, ove godine se nadam da bi mogla korak dalje, ući u glavni ždrijeb. Ima puno Azijatkinja koje nemaju dobar renking, zato mi treba malo sreće što se tiče ždrijeba – istaknut će Petra Petek te nadodati:

- Zadovoljna sam formom, sve turnire sam odradila vrlo dobro, bila među prve tri. Dobro sam radila sa Tinom, pokušala sam se naviknuti na nove loptice.