STK Jadera organizirala turnir povodom obrane grada Zadra

U subotu je održan je tradicionalan stolnoteniski turnir u povodu obrane grada Zadra u organizaciji STK Jadera.

Igralo se u sedam kategorija u konkurenciji od mlađih kadeta do rekreativaca. Turnir su pomogli Grad Zadar i Zadarska županija, a HSTS je donirao sudačke stolove i brojače.
Na turniru je sudjelovalo 60 igrača i igračica iz 10 klubova iz četiri županija u sedam kategorija. Najuspješniji klub je bio STK Klek s osvojene četiri medalja u kategorijama mlađi kadeti, kadeti i mlađi juniori te juniori. Drugi najuspješniji klub je STK Pag s tri osvojene medalje u kategorijama mlađi kadeti, kadeti i mlađi juniori. Najbolji pojedinac je Marko Kušćević iz Splita s osvojene dvije medalje (zlato i srebro), a u juniorima je osvojio prvo mjesto Luka Vidović (STK Jadera).
Seniori su na ovom turniru igrali u dvije kategorije, parovima i pojedinačno. U seniorskoj konkurenciji pojedinačno prvo mjesto osvojio je Vatroslav Pensa (Kaštela), Klaus Torsten je bio drugi, a Kruno Dabič (STK Kaštela) treći. Kod parova prvo mjesto osvojili su Vatroslav Pensa i Kruno Dabić (STK Kaštela), drugi su bili Mijo Olujić i Goran Dedić (STK Kaštela), a treće mjesto dijelili su T. Tomič i M. Buterin te Mia Ćop i Saša Cuka. Na ovom turniru su se natjecali neregistrirani rekreativci pojedinačno. U pojedinačnoj konkurenciji pobjednik je bio Frano Kalebić (neregistriran), drugo mjesto osvojio je M. Buterin (neregistriran, Zadar) i treće mjesto Tomislav Tomić (neregistriran, Zadar).

Zadar Pag