STK Zagreb bolji od Donata, prvak lako kroz Split

Krenula je Superliga, a u. 1. kolu prvak Libertas Marinkolor je gostovao u Splitu i upisao glatku 3:0 pobjedu.

Pituri su ostali u istom sastavu kao i lani, Čipin, Simović i Japec su na putu do obrane naslova uvjerljivo odradili prvo gostovanje ove sezone. Istodobno domaćin Split je predstavio Lopušinskog i D. Zeljka, no više od seta u cijelom susretu nije išlo protiv raspoloženih Dubrovčana.
Slično je bilo i u Medarskoj gdje je GSTK Zagreb ugostio Pulu (3:0). Domaćin je nastupio bez Maglića, priliku je dobilo i novo pojačanje Šantek, a na kraju su zagrebaši ispustili po set u svakom susretu.
Vodovod se bitno pojačao za ovu sezonu, doveden je Luka Fučec koji je ostvario prve dvije pobjede u osječkom dresu. U slavonskom dvoboju Vodovod je na domaćem terenu svladao Cibaliju s 3:1, s tim da Vinkovčanima nisu igrali ni Jerković ni Jakelić. Za Osječane jednu pobjedu dodao je Banek, s 3:0 svladao Lončara, dok je pobjedu za Cibaliju osigurao Biber svladavši s 3:1 Arbanasa.
Veliki okršaj igrao se u Savskoj gdje je STK Zagreb ugostio Donat i upisao prva dva boda u superligaškom društvu (3:0). Domaći sastav u vodstvo je doveo Šurbek pobijedivši Mijatovića s 3:1, a ključni pobjedu osigurao je Juzbašić koji je okrenuo 1:2 protiv Zubčića (-7, 5, -5, 9, 7). Važan meč pružio je i Petek koji je okrenuo 1:2 protiv Borovnjaka, s tim da je odluka o pobjedniku stigla u fiksu petog seta (8, -8, -6, 5, 11).
Požega je gostovala kod Dugog Sela i potvrdila prva dva boda ove sezone i predstavili kompletan novi sastav. Otvaranje je pripalo Dugoselčanima, L. Martinek je s 3:0 bio bolji od Pongraca, malo je nedostajalo da domaća momčad povede i 2:0. M. Martinek je vodio 2:1 protiv Mustapića, ali požeški igrač ipak je okrenuo tijek susreta u svoju korist (8, -6, 7, -4, -7). Vidaček se lako obračunao sa Zlatkovim (3:0), a točku na i prve gostujuće požeške pobjede stavio je Mustapić, koji je s 3:1 nadigrao L. Martineka.
Starr je također krenuo uvjerljivo u novu sezonu, na domaćem terenu s glatkih 3:0 svladan je Čakovec. Horvat, Soroosh i Ređep nisu ispustili set protiv novog superligaša.