Održana godišnja Skupština HSTS-a

U subotu se u dvorani III Doma sportova održala redovna godišnja Skupština Hrvatskog stolnoteniskog saveza.

Na Skupštini je od mogućih 96 bilo prisutno 55 udruga s pravom glasa. Skupštinare je ispred Hrvatskog olimpijskog odbora pozdravio Neven Šavora.
- Ovo je sport koji je dao Dragutina Šurbeka, Antuna Tovu Stipančića, Branku Batinić, Zorana Primorca i Tamaru Boroš, kao i mnoge druge, a bojim se da nekog ne preskočim. I morate biti ponosni da ste dio takvog sporta. Pogotvo vi kao dugogodišnji stolnoteniski radnici, svaki od vas je zaslužan za tako velik uspjeh vašeg sporta. Vrlo je bitno reći da HSTS i HOO imaju partnerski, kolegijalni i prijateljski odnos, projekti koje zajednički radimo su urodili plodom. Četiri medalje s omladinskog Europskog prvenstva su plod naših projekata i suradnje. To se referiram jer smo prije 5-6 godina na zamolbu HSTS-a shvatili di su bitna ulaganja i gdje možemo najviše pomoći, a to je stručni rad. Treneri su osobe oko kojih se sve vrti, to su ljudi koji planiraju, od najmanjih nogu uče naše sportaše i djeluju kao odgojitelji. Stolni tenis je bio zastupljen i na Olimpijskim igrama u Tokiju što je velik uspjeh vašeg sporta. Jako se teško plasirati na Igre, što govori o kvaliteti naših sportaša - istaknuo je Šavora te dodao:
- Situacija u HOO-u je dobra i moram reći da je stolni tenis jedan od desetak saveza koji dolaze s ponajboljim projektima. To prepoznajemo, a mi se trudimo se da napravimo još bolji sustav sporta.
Na poziv predsjednika HSTS-a Zlatka Pospiša Skupština je održala minutu šutnje za naše stolnotenisače, Zvonimira Franjčeca, Ljubinka Skakića, Dinu Pervan Rabelo i Branka Franjića.
Na kraju, nazočnima se obratio Nenad Bach, američko-hrvatski glazbenik, skladatelj, izvođač i producent koji je otpjevao pjesmu o ping-pongu i istovremeno upoznao skupštinare o Svjetskom prvenstvu za oboljele od Parkinsonove bolesti, od koje i sam boluje, te koje će se održati u 2022. Zagrebu.

Skupstina HSTS 2021 Savora