Odluke IO HSTS-a u svezi natjecanja - sezona 2021/22

Sustav pojedinačnih natjecanja jesen 2021/22    preuzmi

Pravilnik o sustavu stolnoteniskih natjecanja   preuzmi

Pravilnik o ranglisti   preuzmi

Aneks Pravilnika o ranglisti  preuzmi

Covid Protokol Superliga i 1.HL - jesen 2021/22    preuzmi

Prijedlozi Zbora ligaša :

-          Da se svi susreti igraju TIBHAR lopticama-  NIJE USVOJEN

-          Da se pokriju troškovi odvjetnika kluba nakon žalbe u slučaju pozitivnog rješenja za klub- NIJE USVOJEN

-          Da se klubovi   SL i 1.HL oslobode plaćanja kotizacije u sezoni 2021/2020 – USVOJEN

Zahtjev Natjecateljke komisije o  očitovanju I.O. Hsts-a o žalbi STK Aquaestil na termin 6 kola SL  koji je o terminu SP za juniorke

       - I.O. Hsts-a je potvrdio dosadašnji kalendar natjecanja

Promjena članka 7.Propozicija Superlige za muške

Na prijedlog Zbora ligaša da se u članak 7 Super lige – muški implementira slijedeće:

Članak 7. Propozicija Superlige muški

U natjecanjima Super lige mogu nastupiti igrači strani državljani ako su registrirani u HSTS-u. Na jednoj utakmici, za jednu ekipu, može nastupiti: - jedan igrač iz država Europske unije, jedan stranac iz ostalih država i jedan igrač koji je hrvatski državljanin i ima pravo nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Također u jednoj utakmici hrvatske lige mogu nastupiti dva igrača iz država Europske unije uz jednog igrača koji je hrvatski državljanin i ima pravo nastupa za hrvatsku reprezentaciju. U drugom krugu strani igrač (koji nije iz EU) može zamijeniti stranog igrača(koji nije u EU) na istoj poziciji. Ukoliko je strani igrač u prvom krugu na A, strani igrač u drugom krugu može biti samo na A. Ukoliko je strani igrač u prvom krugu na B, strani igrač u drugom krugu može biti samo na B. Ukoliko je strani igrač u prvom krugu na X, strani igrač u drugom krugu može biti samo na X. Ukoliko je strani igrač u prvom krugu na Y, strani igrač u drugom krugu može biti samo na Y.

 

Odluka IO HSTS-a : IO nalaže NK HSTS-a da promjeni tekst članka 7.Propozicija SL muški glasi kako je glasio u sezoni 2020/2021. :

Članak 7.

U natjecanjima Super lige mogu nastupiti igrači strani državljani ako su registrirani u HSTS-u. Na jednoj utakmici, za jednu ekipu, može nastupiti: - jedan  igrač iz država Europske unije, jedan stranac iz ostalih država i jedan igrač koji je hrvatski državljanin i ima pravo nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Također u jednoj utakmici lige mogu nastupiti dva igrača iz država Europske unije uz jednog  igrača koji je hrvatski državljanin i ima pravo nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

 

Obrazloženje: Odluka –prijedlog Zbora ligaša nije u skladu sa člankom 24. Pravilnika o registraciji koji govori da u momčadskim susretima  može nastupiti samo jedan strani igrač .Citiramo članak 24.

                                                          Članak 24. Pravilnika o registraciji

Strani igrač (građanin trećih zemalja, odnosno, građanina zemalja izvan Europske unije, Europskog gospodarskog prostora i Švicarske konfederacije ) koji dobije hrvatsko državljanstvo nakon završetka prijelaznog roka, ima pravo nastupa kao hrvatski igrač na natjecanjima u nadležnosti HSTS-a tijekom tekuće natjecateljske sezone. Klub može imati tri registrirana strana igrača, ali pravo nastupa u momčadskoj utakmici natjecanja u nadležnosti HSTS-a ima samo jedan strani igrač (građanin trećih zemalja, odnosno, građanina zemalja izvan Europske unije, Europskog gospodarskog prostora i Švicarske konfederacije ). e) registracija hrvatskih državljana, članova inozemnih klubova za klubove u RH. 

Pravilnik o registraciji je donesen od strane Izvršnog odbora, a Propozicije natjecanja kao opći akt  sukladno Statutu može donijet jedino Izvršni odbor,a ne Zbor ligaša. Zbor ligaša nije tijelo koje ima ovlasti donositi opće akte, a Izvršni odbor kao nadležno tijelo ne može donositi akte koje su suprotne Pravilniku o registraciji koji je već bio na snazi u vrijeme donošenja Propozicija.