Dva prva mjesta za Dugo Selo, Štriga najbolja kod mlađih kadetkinja

martinek top 12 osijekOvog vikenda Osijek i Varaždin bili su domaćini najboljim mladim hrvatskim stolnotenisačima i stolnotenisačicama s čim je završen jesenski dio sezone. Kod juniora dvostruko slavlje za Dugo Selo, na juniorskom Top-u 12 slavio je Luka Martinek, dok je u Varaždinu kod juniorki najbolja bila Ana Murat. U Varaždinu se igrao i Top 12 mlađih kadetkinja, a prvo mjesto uzela je Ivona Štriga (Ljubešćica).

Titulu najboljeg u Osijeku uzeo je Luka Martinek (Dugo Selo). Prvoplasirani s rang liste juniora opravdao je ulogu favorita i sa deset pobjeda i porazom osiugrao ukupnu pobjedu. Jedini poraz nanio mu je Marko Vidaček (Zagreb) sa 3:2. Brat Mislav završio je na drugom mjestu sa omjerom 9-2, dok je treći bio Jakov Jakelić (Mladost) sa 8-3. Domaći igrač Mario Banek je četvrti s istim učinkom (7-4) kao i petoplasirani Ivor Ban (Mladost)
Poredak: L. Martinek 10-1, M. Martinek 9-2, Jakelić 8-3, Banek 7-4, Ban 7-4, Tica 6-5, Vidaček 6-5, Mateša 5-6, Dražić 3-8, Krstevski 3-8, Markotić 2-9, Pajtak 0-11.

Dosta vodećih juniorki nije moglo nastupiti u Varaždinu, što zbog ozljeda ili inozemnih turnira, tako da se igrao Top 8 i to s više mlađih stolnotenisačica. To je iskoristila Ana Murat (Dugo Selo) koja je sa maksimalnih sedam pobjeda osvojila prvo mjesto. Druga je bila Lea Brnić (Dr. Časl) što je velik uspjeh za nju ako znamo da je od pojedinih igračica mlađa i do tri godine, dok je treće mjesto uzela Ana Trbuščić (Dugo Selo). Ovim uspjehom Murat je skočila sa petog na treće mjesto, uvjerljivo vodeća je Andrea Pavlović (Mladost), dok je drugoplasirana Brnić napredovala za 15 mjesta te je sada 18.
Poredak: Murat 7-0, Brnić 5-2, Trbuščić 5-2, Kovaček 4-3, Grgić 3-4, Jurčević 3-4, Ilić 1-6, Perhat 0-7.

Ivona Štriga pobjednica je Top-a 12 za mlađe kadetkinje koji se igrao u Varaždinu. Igračica Ljubešćice nanizala je maksimalnih 11 pobjeda, protiv izravne konkurentice Hanne Lončarević (Mladost) preokrenula je 2:0, a ovim uspjehom napredovala je na rang listi za jedno mjesto te je sada prva u poretku. Lončarević je s dva poraza završila druga, poraz još od Nuše Stojanović (Koprivnica), dok je treća bila Bruna Borovec (Starr) s istim omjerom pobjeda i poraza (8-3) kao četvrtoplasirana Lucija Sitar (Varaždin).
Na rang listi Štriga je prva, Lončarević druga, dok je Hana Arapović očekivano pala na treće mjesto s obzirom da uglavnom igra u starijoj konkurenciji. Sitar i Borovec su na četvrtom odnosno petom mjestu što je napredak za jedno mjesto, Papak je pala za dva mjesta te je šesta, dok je Popec skočila za dva mjesta te je deveta.
Poredak: Štriga 11-0, Lončarević 9-2, Borovec 8-3, Sitar 8-3, Stojanović 7-4, Papak 7-4, Popec 6-5, Vukelić 3-8, Šaš 2-9, Fučkar 2-9, Nakić 2-9, Ban 1-10.