Tumačenje NK HSTS-a članka 25.Propozicija Superlige

Tumačenje Propozicija u Superligi 

Natjecateljska komisija 29.10.2020. elektronskim glasovanjem 4:1 donosi odluku kojom tumači odredbe Propozicija za natjecanje u Super ligi za muške u sezoni 2020/21 (dalje u tekstu: Propozicije) vezano za registraciju utakmice koja je odigrana u vrijeme kada nije zakazana službenim rasporedom, a sve temeljem članka 41. Propozicija.

Članak 25. Propozicija glasi:

Utakmice moraju započeti točno u zakazano vrijeme. Ako ekipa pozvana da nastupi ne pojavi u borilištu i nakon isteka 15 minuta od poziva gubi utakmicu bez borbe. Ako se igrač pozvan da nastupi ne pojavi u borilištu nakon isteka 5 minuta od poziva gubi partiju bez borbe. Igrač koji nije bio nazočan na pozdravljanju ekipa na početku utakmice u istoj ne može nastupiti.

Dakle, odredbama  Propozicija nije predviđena situacija u kojoj je odigrana utakmica za datum koji nije zakazana te za koju nije odobrena odgoda od strane voditelja Lige i Natjecateljske komisije 

Natjecateljska komisija nadopunjuje ovim Tumačenjem odredbu članka 25. na način kako slijedi u nastavku:

Ukoliko je odigrana utakmica u vrijeme koje nije zakazano, navedena utakmica se mora ponovno odigrati u vrijeme koje će klubovi sporazumno odrediti uz dopuštenje Voditelja lige i Natjecateljske komisije. U slučaju da klubovi ne žele sporazumno odrediti novi termin odigravanja utakmice, termin će odrediti natjecateljska komisija.

Ako klubovi ne odigraju utakmicu u zakazanom terminu, primjenjuju se odredbe ovih Propozicija u pogledu sankcija i mandatnih kazni.

Smisao ovog Tumačenja je omogućiti klubovima da ne gube bodove i ne budu oštećeni u natjecateljskom smislu ukoliko je moguće odigrati utakmicu sukladno ovim propozijama.

Ovo Tumačenje je važeće u odnosu na članak 25. Propozicija od dana dodnošenja.