Primorac: Previše volim stolni tenis da bih odustao

zokiIspadanje Zorana Primorca u 2. kolu kvalifikacija međunarodnog turnira iz Super kategorije u Dohi privuklo je pažnju ITTF web stranice. Pogotvo jer je Primorac trostruki osvajač katarskog turnira. Pobijedio ga je mladi danski Kinez Zhai Yujia (4:3), 250. igrač na svjetskoj rang listi i igrač koji je proteklog tjedna osvojio U-21 turnir u Kuvajtu. Kako su istaknuli poraz je umalo bila pobjeda za 45-godišnjeg Primorca, koji je od Zhai Yujia duplo stariji!

- Još uvijek uživam igrajući stolni tenis, a Katar je jedan od mojih najdražih turnira. Volim ovu atmosferu, ljude, vrijeme, apsolutno sve u vezi ovog turnira – istaknuo je Zoran Primorac nastavivši:

- Imam vrlo dobre uspomene na Katar, želio bi da sam samo malo mlađi.

Naš stolnotenisač se okrenuo prema svojim izvedbama.

- Generalno sam zadovoljan kako sam igrao. Vježbao sam u Zagrebu 4-5 tjedna u nacionalnom trening kampu. Previše volim stolni tenis da bih odustao.

Iz ITTF su istaknuli da entuzijazam nikad nije bio upitan, ali problem je što je legendarni hrvatski stolnotenisač natjecanja na međunarodnim turnirima sveo na minimum.

- Nisam naviknuo igrati protiv modernih mladih igrača, odlično je vraćao moj servis. Mislim da sam napravio 10 do 15 pogrešaka nakon što je uzvratio na moju servu, a izgubio sam fokus nakon vodstva od 3:2.

Nakon svega dotakli su se i Primorčeve uloge trener-igrač u ruskom Ekaterinburgu. Za koju on misli da se i dalje može razvijati

- Odličan je potez za Ovtcharova da je angažirao u svoju trenersku ekipu i Jörgena Perssona. Pogledajte tenis, Novak Đoković je zaposlio Borisa Beckera, Rogera Federera trenira Stefan Edberg. Istina, u tenisu se vrti veći novci, ali mislim da je to putokaz za stolni tenis.