Požega bolja od Splita, Pula od Dugog Sela

Nakon 7. kola HEP Superlige stolnotenisača na vrhu je vrlo izvjesna situacija, Starr je i dalje bez poraza (7-0), a u stopu ih prati Libertas Marinkolor (6-1).

No, potom slijedi cijeli niz klubova koji su vrlo izjednačeni. Zagreb i Split imaju 4-3, dok čak četiri kluba, Pula, Požega, Vodovod i Srdoči, imaju 3-4. Dugo Selo je palo na deveto mjesto (2-5), a na začelju je Slavonski Brod (0-7).
Neizvjestan meč igrao se u Puli gdje je istoimeni domaćin slavio nad Dugim Selom (3:1). Od četiri meča tri su završila u pet setova. Runjić je na otvaranju susreta u vrlo izjednačenom meču s 3:2 (7, 7, -9, -10, 9) bio bolji od Murata. Gosti su se vratili na krilima L. Martineka, koji je gubio 2:1 od Krstevskog, a potom slavio s 3:2 (7, -9, -11, 3, 7). Domaćin je opet poveo nakon što je Maraković s 3:0 pobijedio M. Martineka, a bodove za domaćina osigurao je Runjić. Ovog puta je L. Martinek imao vodstvo od 2:1, no pulski igrač je uspio okrenuti susret u svoju korist (-6, 6, -9, 8, 11). 
Lijep uspjeh ostvarila je Požega koja je na domaćem terenu iznenadila Split (3:2) s čime su ostvarili treću pobjede ove sezone te se popeli na šesto mjesto na tablici. Split je ove sezone gubio jedino od jačih klubova poput Starra i Libertasa, a sad se na taj popis dodala i Požega kojoj je to jako bitna pobjeda. Zeljko je na otvaranju s 3:2 svladao Mustapića (10, 4, -7, -9, 8), da bi potom uslijedio niz gostiju. Bakač je s 3:1 bio bolji od Mihaljevića, a Jerković s 3:2 (7, -12, 6, -6, 7) od Mateše. No, to je bilo sve od splitskog sastava, Zeljko je s 3:1 svladao Bakača, a velika dva boda osigurao je Mihaljević pobjedivši Mustapića s 3:1.
Libertas je do šeste pobjede stigao u gostima kod Vodovoda (3:0). Japec, Simović i Šurbek su slavili bez većih problema prepustivši domaćinu tek dva seta. Srdoči su imali najlakši posao u ovom kolu te su na domaćem terenu slavili nad Slavonskim Brodom s 3:0.
Starr je u ranije odigranom susretu slavio nad Zagrebo 3:1. Sun je ostvario dvije pobjede, jednu je dodao Ređep, a jedinu pobjedu za goste ostvario je Maglić.