Kina će i dalje pomagati hrvatskom stolnom tenisu

Delegacija Hrvatskog stolnoteniskog saveza primljena je u veleposlanstvu NR Kine u Zagrebu, a svrha sastanka je bila kako bi se napravio presjek dosadašnje suradnje.

Tri kineska trenera su već neko vrijeme u Hrvatskoj, obilaze naše klubove i regije, a kako je rečeno obje strane su vrlo zadovoljne suradnjom između veleposlanstva NR Kine, Shanghai Univerity of Sport - China table tennis collegea i HSTS-a. Zaključak sastanka je kako će se suradnja nastaviti, štoviše, postoji intencija da se suradnja i proširi.
Delegaciju HSTS-a, predsjednika Zlatka Pospiša, direktora Renata Čengića i žensku izbornicu Tian Yuan, primio je Li Xin, prvi savjetnik veleposlanice Xu Erwen.
- Jako smo lijepo primljeni u veleposlanstvu gdje smo dobili potvrdu da će nam NR Kina i dalje pomagati u razvitku hrvatskog stolnog tenisa. Također, dobili smo neke kontakte za uspostavu daljnje suradnje. Naša baza je jako zadovoljna s trenerima koji su stigli iz Kine, a zadovoljni su i kineski treneri uvjetima koje imaju u Hrvatskoj. Također, ovim putem se pozvali veleposlanicu Xu Erwen na Zagreb Open - istaknuo je predsjednik HSTS-a Zlatko Pospiš.
- Veleposlanstvo NR Kine želi razvijati dobre odnose s Hrvatskom, razvijati suradnju na području sporta, ali i kulture. Istaknuli su kako će se potruditi pomoći Savezu na više načina. Također, gospodin Li Xin je razgovarao sa studentima koji su stigli sa Shanghai Univerity of Sport - China table tennis collegea i dečki su istaknuli kako su jako zadovoljni gostoprimstvom u Hrvatskoj, odlično su primljeni u svim sredinama i priča im je jako pozitivna - istaknula je Tian Yuan, izbornica ženske reprezentacije.