Starr jesenski prvak, pobjede D. Sela i Zagreba

Aktualni prvak države Starr s maksimalnim učinkom u devet kola HEP Superlige potvrdio je naslov jesenskog prvaka.

U stopu ga prati Libertas (8-1), Dugo Selo je treće (7-2), a Zagreb četvrti (6-3). Iako još do kraja prvenstva ima dosta, naziru se konture koje bi momčadi mogle činiti doigravanje, pogotvo jer se vodeća četvorka odvojila od konkurencije. Potom slijede Obrtnička škola Brod (4-5), Pula (4-5), Donat (3-6), Vodovod (3-6), Split (1-8), Mladost Petrinja (0-9).
Starr je pobjedom nad Obrtničkom školom Brod (4:1) potvrdio naslov jesenskog prvaka. Ređep je na startu bio bolji od Jalžabetića (3:1), a potom je Šantek ostvario vrijednu i važnu pobjedu svladavši Arbanasa s 3:2 (9, -10, 9, -8, 10). S tim Šantekovim 'skalpom' aktualni prvaci su mogli u mirnijem tonu nastaviti susret. Na 2:1 smanjio je Zeljko svladavši Slovenca Peršolju, kojem je ovo bio prvi susret za hrvatskog prvaka. No, ispostavilo se da je to bilo sve od gostiju s obzirom da su Ređep i Peršolja svladali Jalžabetića i Zeljka (3:1), a potom je Ređep nadigrao Arbanasa (3.1).
Libertas je osmu pobjedu ove sezone upisao protiv Splita (4:0). Pituri su vrlo brzo poveli na krilima Japeca i Juzbašića, a potom su slijedila dva neizvjesnija susreta. No, u oba su nakon pet setova slavili Dubrovčani.
Nezgodno gostovanje Dugog Sela u Puli na kraju je dobro završilo po njih s obzirom da su osvojili nova dva boda (4:2). Dotle, Pula je propustila veliku priliku da se približi u borbi za doigravanje. Na startu susreta Runjić je gubio 2:1 od Bana, no zadnja dva seta je slavio s 11:7 i 11:5. Braća Martinek vrlo brzo su okrenula susret, Mislav je s 3:1 svladao Marakovića, a Luka s 3:1 Krstevskog. U parovima opet neizvjesna borba, a s(p)retnijima su se pokazali Ban i M. Martinek svladavši Runjića i Krstevskog u fiksu petog seta (-7, 8, -8, 8, -10). Runjić je smanjio rezultat pobjedivši s 3:2 M. Martineka i to nakon što je gubio 2:0. No, gostujuću pobjedu osigurao je Ban svladavši Krstevskog s 3:0.
Vrlo dobar susret i u Zagrebu gdje je domaćin opasno živio s Vodovodom. Osječani su imali 2:0 u mečevima, a potom su kod 2:1 vodili 2:0 u parovima. Knežević je na početku s 3:1 svladao Fučeca, a u dvoboju prezimenjaka Zovko uspješniji je bio iskusniji Vjekoslav (3:0). Maglić je smanjio na 2:1 pobjedivši Baneka s 3:0. Osječani su odlično krenuli i u parovima, Zovko i Banek su poveli 2:0, no potom su Maglić i Fučec uspjeli okrenuti meč (3:2). Do kraja Zagreb više nije ispustio seta, Fučec je s 3:0 pobijedio Zovka, a potom je identičnim rezulatom Maglić bio bolji od Kneževića.
Nakon četiri uzastopna poraza Donat je došao do pobjede i to u gostima kod Mladosti iz Petrinje (4:0). Očekivana pobjeda Zadrana, koji su nastupili bez Zubčića, a Mijatović, Zeljko i Goja s Petrinjcima nisu ispustili niti set.